664
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η Χριστοδουλοπούλου ζητάει «φρουρούς» του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη – η απάντηση Οικονόμου

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 14:29

Η Χριστοδουλοπούλου ζητάει «φρουρούς» του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη – η απάντηση Οικονόμου

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 14:29

Μια τοποθέτηση της Τασίας Χριστοδοπούλου, η οποία τώρα είναι απλό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Βουλής και αναπληρώτρια υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επανέφερε το δόγμα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απαξίωση των θεσμών του πολιτεύματος.

Οι δηλώσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου έγιναν κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία μάλιστα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και τις έφερε στο φως ο ραδιοσταθμός «Παραπολιτικά 90,1». Η πρώην βουλευτής είπε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη» και πρότεινε να βάλουμε «δικούς μας ανθρώπους» στη Δικαιοσύνη και στη δημόσια διοίκηση, όπως είχε το ΠΑΣΟΚ τους «πρασινοφρουρούς». Μάλιστα πρόσθεσε ότι την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «αυτοί», δηλαδή οι δικαστές, «μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε “ιστορία” στον χώρο της δικαιοσύνης και ήταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ». Η κυρία Χριστοδουλοπούλου όμως δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, αλλά πήγε ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας να εννοηθεί πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε ένα κράτος εχθρικό απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επιτόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα».

Οι δηλώσεις αυτές της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, είπε:

«Θέλω να επισημάνω -για μια ακόμη φορά- την απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό. Να προκαλέσει τοξικότητα, να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει την πολιτική ζωή. Να απαξιώσει τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη. Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του κράτους.

»Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεσή προς τη στάση αυτή. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις τακτικές. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτή τη λογική. Ο πολιτικός αγώνας που δίνουμε είναι αυτός της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας. Και γι’ αυτό δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού.

Απέναντι σε αυτό η κυβέρνηση -όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- αντιπαραβάλλει τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό λόγο και κυρίως τα έργα της. Αντιμετωπίζουμε τις εξωγενείς προκλήσεις που δέχεται -όπως και ολόκληρη η Ευρώπη- η χώρα μας και μεριμνούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας. Κοιτάζουμε μπροστά, και συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που στόχο έχουν τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή. Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και ξέρουμε ότι αυτές αποδοκιμάζονται από τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Στο «όχι σε όλα», απαντάμε με «ανάπτυξη για όλους». Στο λαϊκισμό απαντάμε με δράσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που τονώνουν την κοινωνική συνοχή.

Στις ακρότητες απαντάμε με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας: Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, το σεβασμό και τη στήριξη της Δικαιοσύνης και των θεσμών της δημοκρατίας. Χτίζουμε γέφυρες με το αύριο, χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον, όταν η αντιπολίτευση ορθώνει τείχη για να εμποδίσει την μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στο αύριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...