780
Σοκ στη Βρετανία από την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν, όπως φαίνεται και από τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια, είναι από πού το έμαθε η Ελισάβετ Β': από τον Μέγκαν και τον Χάρι ή από την... τηλεόραση; | ΥοuTube

Η Βρετανία υπό το σοκ του… Megxit

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 10:24
Σοκ στη Βρετανία από την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν, όπως φαίνεται και από τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια, είναι από πού το έμαθε η Ελισάβετ Β': από τον Μέγκαν και τον Χάρι ή από την... τηλεόραση;
|ΥοuTube

Η Βρετανία υπό το σοκ του… Megxit

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 10:24

Η είδηση ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ -δηλαδή ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ- θα αποσυρθούν από τα υψηλά κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, θα γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και θα περνούν περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική, έπεσε σαν βόμβα στο παλάτι.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν γνώριζαν την απόφαση του ζεύγους η Ελισάβετ, ο Κάρολος ή ο αδελφός του Χάρι, Γουίλιαμ. Σύμφωνα πάντως με τα βρετανικά ΜΜΕ, το έμαθαν όπως όλοι οι «κοινοί θνητοί»: από την… τηλεόραση.

Το γεγονός έκανε έξαλλη τη βασίλισσα, γράφουν τα ταμπλόιντ, αλλά και άλλους συγγενείς τους. Αν και κάποιοι δεν αποκλείεται και να ζηλεύουν ενδόμυχα την γενναία και «ιστορική» για τα βρετανικά βασιλικά δεδομένα, απόφαση, η οποία απελευθερώνει το ζευγάρι από τα ασφυκτικά δεσμά του παλατιού.

Μιλώντας ανώνυμα, ανώτερη πηγή στο Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η βασίλισσα και η υπόλοιπη οικογένεια «νιώθουν βαθιά απογοήτευση και θλίψη» ενώ μέλη από το προσωπικό του παλατιού έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για «πισώπλατο μαχαίρωμα».

Η επίσημη ανακοίνωση των ανακτόρων αναφέρει: «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, χαμογελαστοί και χαρούμενοι, φεύγουν από το «Σπίτι του Καναδά», στο Λονδίνο, την Τρίτη

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από τα υψηλά κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε ώστε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ολόθερμα τη βασίλισσα», ανέφερε νωρίτερα, η δήλωση του ζευγαριού.

«Θα μοιράσουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας να τιμούμε τα καθήκοντά μας προς τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους θεσμούς που έχουμε θέσει υπό την προστασία μας».

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της απόφασης του ζευγαριού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Τα επόμενα βήματα, όπως είπε το ζευγάρι, θα γίνουν γνωστά αφότου γίνει μια συζήτηση με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Γουίλιαμ.

Πάντως, όπως γράφει η Guardian, εκτός από την «κάπως παγωμένη απάντηση του Μπάκιγχαμ» και τον ωκεανό των αναλύσεων από τους ειδικούς επί της βασιλείας, η είδηση σχολιάστηκε όσο καμία άλλη στα σόσιαλ μίντια, όπου ο όρος «Megxit» κυριαρχεί.

Οπως είναι αναμενόμενο, οι αντιδράσεις είναι πολλών ειδών. Αλλοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους στο ζεύγος, για την τόλμη του, και την αποφασιστικότητά του και άλλοι τη χαρά τους, που επέλεξαν να σπάσουν τα δεσμά των βασιλικών τους καθηκόντων και να ανεξαρτητοποιηθούν.

Δεν είναι μάλιστα, λίγοι αυτοί που σχολιάζουν  ότι η Νταϊάνα, μία από τις λίγες που τόλμησαν να πάνε κόντρα στο κατεστημένο του Μπάκιγχαμ (κάτι που τελικά, της κόστισε τη ζωή), θα επικροτούσε απόλυτα την απόφαση του γιου της και της νύφης της.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που εκφράζουν την οργή τους για κάτι που θεωρούν «ασέβεια» προς τη βασίλισσα, τους θεσμούς και το βρετανικό κράτος.

Και φυσικά, περίσσεψαν οι παραλληλισμοί μεταξύ της δούκισσας του Σάσεξ με τη Γιόκο Ονο, που από κάποιους θεωρείται υπαίτια για τη διάλυση των Beatles λόγω της «κακής» της επιρροής στον Τζον Λένον.

Δεν έλειψαν όμως, και τα χιουμοριστικά σχόλια σχετικά με τη φράση «θέλουμε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι», που υπάρχει στην ανακοίνωση του ζεύγους. Το Twitter γέμισε αγγελίες που ζητούν προσωπικό, απευθυνόμενες στον Χάρι και τη Μέγκαν.

Αλλοι πρότειναν στη Μέγκαν να παίξει τον εαυτό της στην πετυχημένη σειρά του Netflix «The Crown».

«Δεν το περίμενα ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα αντικαταστήσει το Ιράν στη θέση του “κακού” μέσα σε 24 ώρες», έγραψε κάποιος άλλος.

Κάποιοι σχολιαστές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον ρόλο που έπαιξαν τα βρετανικά ταμπλόιντ στην απόφαση του ζεύγους. Τον τελευταίο χρόνο, οι απανωτές ρατσιστικές και προσωπικές επιθέσεις των ταμπλόιντ κατά της Μαρκλ, για την καταγωγή της, το διαζύγιό της και άλλα πολλά, είχαν ενοχλήσει ιδιαίτερα την ίδια και τον Χάρι και είχαν σχολιαστεί ακόμα και από τον Τζορτζ Κλούνι. Γνωρίζοντας πόσο στοίχισαν οι αντίστοιχες επιθέσεις στη μητέρα του, Νταϊάνα, ο Χάρι φαίνεται πως πήρε την απόφαση από κοινού με τη σύζυγό του, να αποσυρθούν από το βασιλικό προσκήνιο.

«Μπράβο Χάρι και Μέγκαν, που δραπετεύετε από τον απίστευτο ρατσισμό των βρετανικών ταμπλόιντ και την έλλειψη υποστήριξης από τη βασιλική οικογένεια. Θα τα καταφέρουν μια χαρά», έγραψε άλλη μία χρήστρια στο Twitter.

«Αξίζει γαλήνη στη Μέγκαν . Ο βρετανικός Τύπος και πάρα πολλοί Βρετανοί την έχουν εξισώσει με τον διάβολο, ενώ το μόνο που έχει κάνει είναι να ζήσει τη ζωή της. Δεν την κατηγορώ ούτε τον Χάρι που αποφάσισαν να φύγουν. Συγχαρητήρια στον Χάρι που υποστηρίζει τη γυναίκα του και το καλό της οικογένειάς του», έγραψε ο Τόνι Τόουν, συγγραφέας και ομιλητής για βασιλικά θέματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...