494
Ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Φρόντισε να επιβεβαιώσει την πίστη της Κουμουνδούρου στο καθεστώς Μαδούρο | Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Η Βενεζουέλα στο χάος, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως στηρίζει ανοιχτά τον Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 15:21
Ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Φρόντισε να επιβεβαιώσει την πίστη της Κουμουνδούρου στο καθεστώς Μαδούρο
|Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Η Βενεζουέλα στο χάος, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως στηρίζει ανοιχτά τον Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 15:21

Τι και αν οι στενοί -εσχάτως- «σύμμαχοι Αμερικανοί» και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικανικής αναγνώρισαν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊντό. Τι κι αν τον Νικολάς Μαδούρο στηρίζουν οι Πούτιν και Ερντογάν με τις γνωστές… αντιλήψεις περί δημοκρατίας;

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης έσπευσε την Πέμπτη να εκφράσει τη στήριξή του στο καθεστώς Μαδούρο το οποίο μέρα με τη μέρα βυθίζει τη χώρα του στη φτώχεια και τον κίνδυνο της εμφύλιας σύρραξης.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος (η οποία αποτελείτο από την Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Επικεφαλής του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, τον Νεκτάριο Μπουγδάνη, Συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής και τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Ελενα Μαράκα και Δημήτρη Ραπίδη, όπως μας ενημέρωσαν από την Κουμουνδούρου), είχε συνάντηση με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Φερνάντεζ (Freddy Fernandez).

Σύμφωνα βέβαια με την επίσημη ανακοίνωση, η  συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και εθιμοτυπική! Αλλά μιας και συνέπεσε με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη χωρά του Μαδούρο, η αντιπροσωπεία της Κουμουνδούρου ενημερώθηκε αναλυτικά και ενδελεχώς για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Σκουρλέτης έσπευσε να εκφράσει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη» του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα προς τον νόμιμο -όπως θέλησε να επισημάνει- πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Οι εκλογικές παρατυπίες, οι φυλακίσεις των ηγετών της αντιπολίτευσης, η κατάργηση της εθνοσυνέλευσης και οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της πολύπαθης λατινοαμερικάνικης χώρας που υποχρεώθηκαν να την εγκαταλείψουν λόγω πείνας και ανέχειας, είναι προφανώς απλές λεπτομέρειες για τον υποστηρικτή του «νόμιμου προέδρου» Μαδούρο, κ. Σκουρλέτη.

«Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάνοντας αναφορά στις εκλογές-παρωδία του περασμένου Μαΐου στη Βενεζουέλα, ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της που εν τω μεταξύ έχει ξεχυθεί στους δρόμους κατά του Μαδούρο.

Αναλυτικά η δήλωση Σκουρλέτη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο.

Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι.

Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...