306
O Σταύρος Μπαλάσκας στο στούντιο του ΣΚΑΪ την Παρασκευή | Youtube

Εξαλλος ο Μπαλάσκας με τον αστυνομικό-ληστή

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:19
O Σταύρος Μπαλάσκας στο στούντιο του ΣΚΑΪ την Παρασκευή
|Youtube

Εξαλλος ο Μπαλάσκας με τον αστυνομικό-ληστή

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:19

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.: Αστυφύλακας, 29 ετών, που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθη από συναδέλφους του το πρωί της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή, κατηγορούμενος για ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα!

Η λεία του από τις ληστείες σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, στις οποίες μάλιστα χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό του περίστροφο, υπολογίζεται σε 4.400 ευρώ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πάθος με τον τζόγο…

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι –κατά δήλωση του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα– ανήκει σε υπηρεσία που έχει συσταθεί ειδικά για την αντιμετώπιση ληστειών και η οποία θρηνεί και θύματα αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης ληστών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός-ληστής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διατάχθηκε ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Εξαλλος από τη δράση του αστυφύλακα (είχε καταταγεί στο Σώμα το 2011), ο Σταύρος Μπαλάσκας χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αδιανόητες τις πράξεις του συναδέλφου του λέγοντας:

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες».

«Εχω πει ότι για μένα ένας αστυνομικός, όταν κλέβει μια τσίχλα, πρέπει να τρώει ισόβια. Δεν μετράει το ποσό, μετράει η πράξη. Είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω και την παραμικρή παράνομη πράξη», παρατήρησε, προδιαγράφοντας μάλιστα την τύχη του συλληφθέντος αστυφύλακα με μία δήλωση που, αν μη τι άλλο, προκάλεσε σοκ, δεδομένου ότι βγήκε από τα χείλη στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. και όχι κάποιου παραβατικού.

«Οταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή», προέβλεψε σε μία «ριζοσπαστική» θεώρηση του δικαιικού συστήματος της χώρας.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας  επανέλαβε τη φράση του και σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για άγραφους νόμους «που δυστυχώς ισχύουν» στη φυλακή για «βρώμικους» αστυνομικούς και παιδεραστές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...