724
Ο Special One αποτελεί παρελθόν για την ομάδα των «Μπλε» | Reuters / John Sibley

Η Τσέλσι απέλυσε τον Μουρίνιο

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2015, 20:26
Ο Special One αποτελεί παρελθόν για την ομάδα των «Μπλε»
|Reuters / John Sibley

Η Τσέλσι απέλυσε τον Μουρίνιο

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2015, 20:26

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Τσέλσι μετά το καταστροφικό ξεκίνημα στη σεζόν. Λίγα λεπτά μετά τις φήμες περί απόλυσής του, οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν και επίσημα το διαζύγιο, το οποίο είναι κοινή συναινέσει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μόλις πριν από 7 μήνες είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία με τους «μπλε», όμως έπειτα από 16 αγωνιστικές φέτος έχει 9 ήττες και η ομάδα είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Special One ουσιαστικά τα βρήκε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς δεν θα πάρει αποζημίωση, απλώς τα χρήματα του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Τσέλσι δεν ήθελε να δώσει 40.000.000 ευρώ, ο Μουρίνιο το θεώρησε λογικό λόγω της εικόνας της ομάδας και, έτσι, συμβιβάστηκε να λύσει το συμβόλαιο παίρνοντας τα χρήματα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλοι κερδισμένοι δηλαδή και η Τσέλσι πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Ο 69χρονος Ολλανδός προπονητής, Γκους Χίντινκ, θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντικαταστάτης του στον πάγκο των «Μπλε» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το τελευταίο ματς του Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, στην δεύτερη θητεία του σε αυτήν, ήταν στην έδρα της Λέστερ. Από τον Κλάουντιο Ρανιέρι ήρθε η 9η ήττα, με τους Βάρντι και Μαχρέζ να είναι… η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Τσέλσι στις 17:12, αναφέροντας πως η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέσει.

 

«Ολοι στην Τσέλσι ευχαριστούμε τον Μουρίνιο για τη συνεισφορά του από τότε που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2013. Τα 3 πρωταθλήματα, το FA Cup, το Community Shield, τα 3 League Cup, τον κάνουν τον πιο πετυχημένο προπονητή στην 110άχρονη ιστορία μας. Η διοίκηση και ο Ζοζέ συμφώνησαν πως τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και εκτίμησαν πως το καλύτερο θα ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι τους…».

Το twitter έδωσε τη δική του εκδοχή για το «διαζύγιο»  

Θα υπάρξει, άραγε, επόμενη μέρα; 

Το ερώτημα που τώρα τίθεται, είναι αν τελείωσε το φαινόμενο Μουρίνιο. Αυτό, βέβαια, ήταν και το ερώτημα που είχε τεθεί και στον πρώτο «χωρισμό» του με την Τσέλσι. Ομως, η απάντηση δόθηκε άμεσα, με τον πλέον ηχηρό τρόπο: Ακολούθησε ο προσωπικός του άθλος με την Ιντερ, ο οποίος τον έφερε στη συνέχεια στον πάγκο της Ρεάλ. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε από διερμηνέας για να γίνει ο Special One που πολλοί αγάπησαν και άλλοι τόσοι μίσησαν. Είναι μόλις 52 ετών και, όσο τον έχουμε καταλάβει, δεν πρόκειται να καταθέσει πολύ εύκολα τα όπλα. Αλλωστε, έχει απέναντί του το αντίπαλον δέος που λέγεται Πέπε Γκουαρδιόλα. Βασικά, ο μεγαλύτερός του αντίπαλος παραμένει ένας: Το Εγώ του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...