587
Η Τέιλορ Σουίφτ live στο Ρίο της Βραζιλίας. Τώρα οι συναυλίες της στη Βρετανία έχουν προκαλέσει ντελίριο στους ευρωπαίους θαυμαστές της | TAS2023 via Getty Images

Η Τέιλορ Σουίφτ στη Βρετανία: Απάτες εκατομμυρίων στη… μάχη για ένα εισιτήριο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 11:00
Η Τέιλορ Σουίφτ live στο Ρίο της Βραζιλίας. Τώρα οι συναυλίες της στη Βρετανία έχουν προκαλέσει ντελίριο στους ευρωπαίους θαυμαστές της
|TAS2023 via Getty Images

Η Τέιλορ Σουίφτ στη Βρετανία: Απάτες εκατομμυρίων στη… μάχη για ένα εισιτήριο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 11:00

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το φαινόμενο «Τέιλορ Σουίφτ» έχει λάβει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις στις περισσότερες χώρες της Δύσης – και όχι μόνο. Μπορεί φυσικά η μουσική της αμερικανίδας ποπ σταρ να μην έχει τον αντίκτυπο των πρωτοπόρων του μουσικού είδους που εκπροσωπεί, ωστόσο ο τρόπος που κυκλοφορούν και διαχέονται τα τραγούδια στις μέρες μας κάνει μια μεγάλη μάζα κόσμου να νοιώθει άρρηκτα –αλλά και ψηφιακά– συνδεδεμένη με τον εκάστοτε καλλιτέχνη που δημιουργεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Το ίδιο ισχύει και με τις ζωντανές εμφανίσεις. Ποτέ άλλοτε οι καλλιτέχνες δεν έκαναν περισσότερα και μαζικότερα live σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ίσως ποτέ άλλοτε τόσοι ακροατές δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ευκολότερα προκειμένου να απολαύσουν ζωντανά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.

Μπορεί λοιπόν ένα εισιτήριο για κάποιο live της Τέιλορ Σουίφτ να μοιάζει –και να είναι πράγματι– πανάκριβο (ακόμα και αν βλέπεις την τραγουδίστρια με κιάλια από κάποια μακρινή εξέδρα γηπέδου), όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια τέτοια μοναδική εμπειρία.

Αυτό έχει προκαλέσει και ένα πρόβλημα στις εταιρείες που διαχειρίζονται τα πολύτιμα ψηφιακά χαρτάκια των εισιτηρίων. Πλατφόρμες που ανοίγουν αυστηρά για συγκεκριμένες ώρες, ατελείωτες ηλεκτρονικές ουρές προτεραιότητας και φαν να δηλώνουν σε ποιες χώρες είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν πριν ακόμα η διαχειρίστρια εταιρεία επιλέξει για αυτούς τη χώρα, την πόλη και το σόου – για το οποίο στην συνέχεια θα πρέπει οι ίδιοι να τρέξουν μπας και προλάβουν ένα μαγικό εισιτήριο, αλλά και την αντίστοιχη πτήση για τον εκάστοτε προορισμό.

Με λίγα λόγια, χάος. Και μέσα σε αυτό το χάος παραμονεύουν οι επιτήδειοι που μπορούν να στήσουν μια απλή κομπίνα και να βγάλουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι τη λαχτάρα των φίλων της Σουίφτ να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο.

Μάλιστα, η αύξηση των κρουσμάτων απάτης που αφορούν τους θαυμαστές της αμερικανίδας ποπ σταρ, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να αγοράσουν εισιτήρια για τις sold-out συναυλίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώθησε τη Lloyds Bank να εκδώσει «επείγουσα προειδοποίηση», αφού περισσότεροι από 600 πελάτες της εξαπατήθηκαν.

Καθώς η σούπερ σταρ πρόκειται να φτάσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι, η τράπεζα High Street Bank δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα της, οι οπαδοί του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν χάσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας σε απατεώνες μέχρι στιγμής.

Η Σουίφτ θα δώσει 15 τεράστιες συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες περιλαμβάνουν οκτώ βραδιές στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, καθώς και τρεις στο Λίβερπουλ, τρεις στο Εδιμβούργο και μία στο Κάρντιφ.

Η σειρά των παραστάσεων, που ξεκινούν στο Εδιμβούργο στις 7 Ιουνίου, θα περιλαμβάνει την εμφάνισή της μπροστά σε σχεδόν 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ωστόσο, όπως γράφει ο Guardian, η ζήτηση για εισιτήρια ξεπέρασε κατά πολύ την προσφορά όταν άρχισαν να πωλούνται πέρυσι, με αποτέλεσμα πολλοί απογοητευμένοι οπαδοί να τα αναζητούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για τους απατεώνες να στοχεύουν τους ανθρώπους με μια σειρά από διαδικτυακές απάτες.

Η Lloyds δήλωσε ότι το μέσο ποσό που έχασε κάθε θύμα αυτής της απάτης ήταν 332 λίρες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε τις 1.000 λίρες.

Καθώς τα στοιχεία αυτά βασίζονται αποκλειστικά σε δεδομένα πελατών της συγκεκριμένης τράπεζας, εκτιμάται ότι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να έχουν υπάρξει τουλάχιστον 3.000 θύματα από τότε που άρχισαν να πωλούνται τα εισιτήρια, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν χαθεί περισσότερα από 1 εκατ. λίρες Αγγλίας από τους απατεώνες.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν κάθε πιθανό διαδικτυακό μέσο για να παραπλανήσουν τα θύματά τους. Μια ανάρτηση στο Facebook ή μια καταχώρηση στο Marketplace μπορεί να οδηγήσει κάποιους να μεταφέρουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, περιμένοντας εις μάτην το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...