346
Σκηνή από την ταινία για ένα μαγικό ταξίδι που κρατά 750 χρόνια | Youtube

Η ταινία «Hochelaga, Γη των Πνευμάτων» στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 17:41
Σκηνή από την ταινία για ένα μαγικό ταξίδι που κρατά 750 χρόνια
|Youtube

Η ταινία «Hochelaga, Γη των Πνευμάτων» στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 17:41

Ο Φρανσουά Ζιράρ είναι γνωστός ως σκηνοθέτης, τόσο στον Κινηματογράφο, όσο και στην όπερα και το θέατρο.

Το 1993, η μεγάλου μήκους ταινία του «Thirty-Two Short Films about Glenn Gould» είχε τεράστια διεθνή επιτυχία. Πέντε χρόνια αργότερα, η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του «Το Κόκκινο Βιολί» τον καθιερώνει ως σημαντική προσωπικότητα στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή. Το έργο τού Φρανσουά, στο σύνολό του, έχει τιμηθεί με περισσότερα από εκατό διεθνή βραβεία.

Ετσι, ο επιτυχημένος κινηματογραφιστής επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το «Hochelaga, Γη των Πνευμάτων», μια επική ταινία που αντιπροσωπεύει το πιο φιλόδοξο έργο της καριέρας του.

Η αφίσα της ταινίας
Η αφίσα της ταινίας

Μια δυνατή καταιγίδα προκαλεί κατολίσθηση σε κεντρικό γήπεδο στο Μόντρεαλ τού Καναδά, αποκαλύπτοντας αντικείμενα ιστορικής σημασίας που ήταν θαμμένα για αιώνες. Για τον αρχαιολόγο Baptiste Asigny (Samian), απόγονο των αυτοχθόνων Μοϊκανών, πρόκειται για μια αναπάντεχη αποκάλυψη που συνδέει αιώνες ιστορίας. Υφαίνοντας με μαεστρία το παρελθόν με το παρόν, ο Ζιράρ μάς οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι που διανύει 750 χρόνια. Μια μοναδική αφήγηση από τον μετρ του είδους, Ζιράρ, που καλεί τον θεατή να συλλογιστεί πώς συνδέονται καταγωγή, ταυτότητα και συνείδηση, στη διαμόρφωση της ψυχής ενός έθνους.

(Στα Γαλλικά, με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους)

Προβολές
-Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή). Είσοδος 6 ευρώ
-Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Κολωνάκι). Είσοδος 5 ευρώ.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι έτοιμο να ανάψει τους προβολείς του στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Γαλλικού Ινστιτούτου και στις αίθουσες των σινεμά Δαναός και Αστορ (20-28/3), φέρνοντας στην πρωτεύουσα τις καλύτερες νέες ταινίες της σύγχρονης γαλλόφωνης παραγωγής. Το Φεστιβάλ συμπληρώνει 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη, έχοντας καθιερωθεί ως το πρώτο σινεφιλικό ραντεβού της χρονιάς, το οποία τιμά αδιάκοπα ένα πιστό αθηναϊκό κοινό. Εφέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πρώτοι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, να απολαύσουμε κλασικά φιλμ, αλλά -κυρίως- να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα διαμάντια τού σήμερα. Εχοντας ως βάση το Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα και τον Δαναό στην Πανόρμου, το γαλλόφωνο φεστιβάλ προσθέτει φέτος στο δυναμικό των αιθουσών του το Αστορ της πλατείας Κοραή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...