460
Σεπτέμβριος 2017, ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θα μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο στην επόμενη επίσκεψή του; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αντέχει ο Τσίπρας έναν υποβιβασμό του ΠΑΟΚ;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 14 Μαρτίου 2018, 16:39
Σεπτέμβριος 2017, ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θα μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο στην επόμενη επίσκεψή του;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αντέχει ο Τσίπρας έναν υποβιβασμό του ΠΑΟΚ;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 14 Μαρτίου 2018, 16:39

Στο σημείο που έχει περιέλθει η κυβέρνηση έχει πολλά να λύσει. Τόσο πολλά, που βασίμως μπορούμε να αμφιβάλλουμε για τις πιθανότητές της να το κατορθώσει.

Αν περιοριστεί κάποιος στο πλέον πρόσφατο μπάχαλο της Τούμπας όπου για μία ακόμη φορά σηκώθηκε η κουρτίνα, ο Αλέξης Τσίπρας –για να αποφύγουμε τις γενικές αναφορές και τις παρανοήσεις– έχει να αντιμετωπίσει την εξής κατάσταση:

Είτε θα πρέπει να προχωρήσουν τα πράγματα κατά τα προβλεπόμενα και να τιμωρηθούν Σαββίδης και ΠΑΟΚ, με την ομάδα να απειλείται ακόμη και με υποβιβασμό (αυτό υπονοεί με την απειλή του περί Grexit ο απεσταλμένος της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ).

Είτε να υιοθετήσει την λογική «σιγά, και τι έγινε;» εν όψει μίας αποβολής της χώρας και των ομάδων της από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αλλωστε ο Βερναρδάκης ήδη το έχει περιγράψει ως κάποια λύση.

Μέση οδός δεν φαίνεται να υπάρχει αν και θεωρείται βέβαιον ότι η κυβέρνηση αυτή, λόγω της φυσεώς της, θα την αναζητήσει.

Είτε στην μία, είτε στην άλλη περίπτωση, μιλάμε για περιπλοκή κολασμένη.

Ας φανταστούμε την στιγμή που θα ανακοινωνόταν ένας υποβιβασμός του ΠΑΟΚ, ενώ έχει φτάσει στην πηγή να πάρει το πρωτάθλημα. Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα μοιάζει με συγκέντρωση αποφοίτων παρθεναγωγείων μπροστά σε ένα ενδεχόμενο αντίστοιχο για την «αδικία» σε βάρος του ΠΑΟΚ. Αλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης το είχε ψιλοϋποσχεθεί… Και θα πρέπει να αναζητήσει και ψήφους στην Θεσσαλονίκη. Οπου έχει ιδρύσει και γραφείο – αλήθεια, γιατί δεν βρίσκεται εκεί να συντονίσει ενέργειες και δράσεις αυτές τις ημέρες;

Ας φανταστούμε και το άλλο ενδεχόμενο. Προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί ο Ιβάν, που ναι μεν έχει πάρει μία ολόκληρη ομάδα στον λαιμό του, «αλλά…», η κυβέρνηση θυσιάζει όλες τις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει συμμετοχή στο Champions και το Europa League, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να γίνει κανένα πρωτάθλημα. Και αν υπάρξει, κανείς δεν θα το παρακολουθεί. Ούτε καν στην τηλεόραση, ούτε καν αν οι ομάδες πληρώνουν αντί να διεκδικούν δικαιώματα.

Πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί οι άλλοι όμως; Θα υπάρξει επιχειρηματίας που θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί ομάδα; Θα υπάρξει οπαδός που θα μείνει ψύχραιμος και νηφάλιος παρατηρητής;

Για να καταδειχθεί άλλη μία πτυχή της περιπλοκής, ας φανταστεί κάποιος τι θα επικρατήσει υπό αυτές τις συνθήκες, αν και όταν έλθει η ώρα να γίνει κάποια συζήτηση για την ονομασία της πΓΔΜ, είτε η υπόθεση ΠΑΟΚ-Σαββίδη εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, είτε όχι. Ετσι, απλώς και μόνο για να δούμε πόσο μπερδεύεται πλέον το κουβάρι.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που δεν διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα και την ευθυκρισία της, το πρόβλημα έχει πλέον εμφανιστεί ως τέρας μπροστά μας. Τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει ξαφνικά, πάντοτε το αποτέλεσμα είναι σωρευτικό.

Και απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Τσίπρας δεν έχει πλέον και πολλά περιθώρια να δηλώσει «κουρασμένος», όπως ο Καραμανλής πριν από καμιά δεκαριά χρόνια.

Κάποια στιγμή θα βρει έναν εχθρό, ώστε να αποδράσει μαχόμενος, προκαλώντας το χάος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News