473
Η Τζιλ Μπάιντεν, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα σε αγώνα βετεράνων, στη Βιρτζίνια, το 2015 | EPA/JIM LO SCALZO

Η συνέντευξη Χάρι – Μέγκαν θύμισε στους Αμερικανούς πόσο αντιπαθούν το Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 07:00
Η Τζιλ Μπάιντεν, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα σε αγώνα βετεράνων, στη Βιρτζίνια, το 2015
|EPA/JIM LO SCALZO

Η συνέντευξη Χάρι – Μέγκαν θύμισε στους Αμερικανούς πόσο αντιπαθούν το Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 07:00

Οι Αμερικανοί σχεδόν παραληρούν για το θάρρος και την ευθύτητα του Χάρι και της Μέγκαν, σχετικά με όσα είπαν κατά του Μπάκιγχαμ στην Οπρα.

Η αλήθεια είναι, ότι οι Βρετανοί δεν περίμεναν διαφορετική στάση βέβαια, καθώς είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί δεν συμπαθούν τους μονάρχες γιατί τους θυμίζουν το παρελθόν τους, πριν επαναστατήσουν εναντίον των αποικιοκρατών και γίνουν ξεχωριστό κράτος.

Είναι η συνέχεια του 1776, της Αμερικανικής Επανάστασης ενάντια στη βρετανική μοναρχία, που προσπάθησε να συντρίψει το νεοσύστατο έθνος και αυτή τη φορά η Μέγκαν Μαρκλ είναι που την οδηγεί, γράφει η Telegraph, υπερβάλλοντας και λίγο.

Δεν είναι τυχαίο όμως, που το συντηρητικό ιντερνετικό περιοδικό The Federalist έγραψε μετά τη συνέντευξη ότι θέλει να υψώσει την αστερόεσσα και να βομβαρδίζει βρετανικές φρεγάτες σε άρθρο με τίτλο: «Το να συμπαθείς τη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι θεμελιωδώς αντι-αμερικανικό».

Πάντως, η συνέντευξη του ζεύγους μπορεί να έχει προεκτάσεις, πολύ πιο πέρα από τις κουτσομπολίστικες στήλες και να επηρεάσει τις σχέσεις Μπάιντεν-Τζόνσον, γράφει ο βρετανός συντάκης. Για αυτό και η Βρετανία πρέπει να επανορθώσει τη ζημιά, σημειώνει.

Ο Λευκός Οίκος

Ο Μπάιντεν μπορεί να μην μίλησε ο ίδιος για τη συνέντευξη, μίλησε όμως η εκπρόσωπός του, Τζένιφερ Ψάκι, τονίζοντας πόσο «θαρραλέα» βρήκε ο πρόεδρος την Μέγκαν -μία Αμερικανίδα.

Η αναζωπύρωση του αντιβρετανικού μένους στις ΗΠΑ μάλλον ήταν το τελευταίο πράγμα που είχαν στο μυαλό τους ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ όταν κάθησαν απέναντι στην Οπρα, αλλά να που το κατάφεραν, σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο.

«Μόνο το 1812, όταν έκαψαν τον Λευκό Οίκο, ήταν οι Βρετανοί τόσο αντιπαθείς στην Αμερική», συνεχίζει η Telegraph.

«Ολες οι παλιές καρικατούρες προβάλλονται ξανά στα αμερικανικά ΜΜΕ αυτές τις ημέρες, οι ψυχροί, αναίσθητοι, σνομπ, στην κοσμάρα τους Βρετανοί, που έστησαν την αυτοκρατορία τους πάνω στην κακομεταχείριση των μη λευκών του κόσμου».

Η καταδίκη της βασιλικής οικογένειας από τους δημοσιογράφους, σχολιαστές και κοινή γνώμη είναι σχεδόν καθολική, χωρίς φυσικά κανείς να ενδιαφέρθηκε να μάθει τι λέει η άλλη πλευρά, προσθέτει.

Βοηθά και το γεγονός ότι ο Χάρι έχει τις καλύτερες προσωπικές σχέσεις με τους Μπάιντεν και τους Ομπάμα. Ο πρίγκιπας είναι φίλος με την Τζιλ Μπάιντεν από το 2013, όταν συνεργάστηκαν για τους παγκόσμιους αγώνες των βετεράνων πολεμιστών (Invictus Games), θεσμός τον οποίο στηρίζουν φανατικά και οι δύο.

Θα πάνε ο Τζο και η Τζιλ στο Λονδίνο;

Αυτό σημαίνει ότι όταν οι Μπάιντεν επισκεφθούν επίσημα το Λονδίνο, στην ατμόσφαιρα θα πλανάται σαν δαμόκλειος σπάθη η συνέντευξη της Οπρα.

Τότε σίγουρα, το αμερικανικό κοινό δεν θα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα αν δει τον πρόεδρό του και την Πρώτη Κυρία να χαριεντίζονται με τα μέλη της «ρατσιστικής» βασιλικής οικογένειας, τα οποία φυσικά θα πρέπει να συναντήσουν.

Αν οι Μπάιντεν επισκεφθούν το Λονδίνο, δεν θα έχουν επιλογή, υπό την πίεση της αμερικανικής κοινής γνώμης, από το να ρωτήσουν την ίδια τη βασίλισσα για τις κατηγορίες του Χάρι και της Μέγκαν. Κάτι που ίσως αποδειχθεί λόγος ικανός για να αποφύγουν τελείως την επίσκεψη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...