451
Η Νίξον χρησιμοποιεί το μετρό του Μπρούκλιν σε ώρα αιχμής, στο πλαίσιο ενός event για την πολιτική της καμπάνια | REUTERS/Brendan McDermid

Η Σίνθια Νίξον απέναντι στο «θηρίο» για την καρδιά της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 09:15
Η Νίξον χρησιμοποιεί το μετρό του Μπρούκλιν σε ώρα αιχμής, στο πλαίσιο ενός event για την πολιτική της καμπάνια
|REUTERS/Brendan McDermid

Η Σίνθια Νίξον απέναντι στο «θηρίο» για την καρδιά της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 09:15

Ολοι περίμεναν ότι η Σίνθια Νίξον, η πρώτη γυναίκα που επιχειρεί να πάρει τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης εκθρονίζοντας μάλιστα από την οκτάχρονη παντοδυναμία του τον Αντριου Κουόμο, θα εκμεταλλευόταν στο έπακρο το παρελθόν της ως «Μιράντα» στο θρυλικό «Sex and the City».

Αλλωστε, η σειρά αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση για τη ζωή της Νέας Υόρκης και η Μιράντα, μαζί με τις άλλες τρεις τηλεοπτικές της φιλενάδες, Κάρι, Σαμάνθα και Σάρλοτ, την ήξεραν απέξω κι ανακατωτά.

2018-06-01T165439Z_500616893_RC19563F2A40_RTRMADP_3_NEW-YORK-GOVERNOR-CYNTHIA-NIXON
Η Σίνθια Νίξον στο μετρό της Νέας Υόρκης σε ώρα αιχμής, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας (REUTERS/Brendan McDermid)

Κι όμως. Αποδεικνύοντας ότι έχει κάνει σαφή στροφή στην καριέρα της και δεν θέλει να μπερδεύει την τέχνη με την πολιτική, η Νίξον έχει αρνηθεί να κάνει οποιαδήποτε νύξη στο «Sex and the City» στην προεκλογική της καμπάνια.

Οι προκριματικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για την 13η Σεπτεμβρίου 2018 και οι γενικές εκλογές για την 6η Νοεμβρίου 2018. Και αυτή η μαραθώνια εκστρατεία δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα για τη μαχητική Σίνθια.

Για παράδειγμα, όταν ταξίδεψε στο Μπάφαλο, πόλη που βρίσκεται στην άλλη άκρη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, δεν την υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες, αλλά με πλακάτ υπέρ του αντιπάλου της Κουόμο. Οπως αναφέρει και δημοσίευμα του Guardian,  η Νίξον αντέκρουσε με χιούμορ ένα-ένα τα κακεντρεχή σχόλια, ενώ τόνισε ότι προτιμά να παλεύει βασισμένη στις δικές της δυνάμεις: στηρίζεται σε μικρές δωρεές, σε αντίθεση με τον Κουόμο, που όπως έχει διαρρεύσει, η καμπάνια επανεκλογής του στοιχίζει 30 εκατομμύρια δολάρια.

2018-06-01T165642Z_615532031_RC1CE4FCDB30_RTRMADP_3_NEW-YORK-GOVERNOR-CYNTHIA-NIXON
Η ανάμειξή της με την πολιτική ευτυχώς δεν έχει επηρεάσει αρνητικά ούτε στο στιλ της, ούτε το χιούμορ της (REUTERS/Brendan McDermid)

Μπορεί η ίδια να μην προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις, έχει κόψει όμως κατά πολύ τη φόρα του άλλοτε παντοδύναμου κυβερνήτη των Δημοκρατικών: από 47 μονάδες που προπορευόταν τον Μάρτιο, τον Μάιο έπεσε στις 22 μονάδες η διαφορά.

«Ο Αντριου Κουόμο δεν είναι καθόλου προοδευτικός και μετά βίας μπορεί να χαρακτηριστεί Δημοκρατικός. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για προοδευτική αλλαγή θα την είχε κάνει εδώ και χρόνια-δεν θα περίμενε να έχει απέναντί του εμένα για να την προαναγγείλει» δήλωσε στον Guardian πριν από λίγο καιρό.

Από την πλευρά του, ο Κουόμο της καταλογίζει ότι δεν διαθέτει τα προσόντα για μια τέτοια αποστολή και ότι οι θέσεις της είναι επιφανειακές.

Οταν η Νίξον δεν μιλά με πάθος για όλα όσα θέλει να αλλάξει στο πιο αγαπημένο της μέρος του κόσμου, τη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην άλλη μεγάλη της αγάπη, στο «Sex and the City». Πριν από δύο ημέρες γιόρτασε με κοκτέιλ- πάρτι τα εικοστά γενέθλια της δημοφιλούς σειράς, στο μπαρ που είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα, ως μπαρ του αγαπημένου της «Στιβ».

Τέχνη και πολιτική, κοκτέιλ και προεκλογικές υποσχέσεις. Ολα μπερδεύονται γλυκά.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...