509
O Αντονι Μπουρντέν στη Νάξο στο πλαίσιο της εκπομπής «Parts Unknown» | CNN

Αυτοκτόνησε ο Αντονι Μπουρντέν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 14:39
O Αντονι Μπουρντέν στη Νάξο στο πλαίσιο της εκπομπής «Parts Unknown»
|CNN

Αυτοκτόνησε ο Αντονι Μπουρντέν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 14:39

Τον είχαν αποκαλέσει «Ελβις των κακών σεφ». Και «ροκ σταρ της γαστρονομίας». Ηταν μοναδικός. Και έφυγε όπως οι ροκ σταρ. Ενας από τους πιο δημοφιλείς τηλεπαρουσιαστές, ένας ταξιδιώτης ο οποίος μέσα από τις γαστρονομικές εξερευνήσεις του διηγήθηκε μια διαφορετική ιστορία του κόσμου μας, ο Αντονι Μπουρντέν, βρέθηκε νεκρός στα 61 του χρόνια.

To αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο επί χρόνια φιλοξένησε τις εκπομπές του δημοφιλούς μάγειρα που έγινε περιηγητής και μια προσωπικότητα γνωστή και αγαπητή σε όλον τον κόσμο, ανέφερε ότι αιτία του θανάτου του είναι η αυτοκτονία. Κρεμάστηκε με τη ζώνη από το μπουρνούζι του. Είναι ένα επιπλέον σοκ για έναν άνθρωπο που υπήρξε προσωποποίηση της χαράς της ζωής.

«Για μένα μια ζωή χωρίς μοσχαρίσιο ζωμό, χοιρινό λίπος, λουκάνικα, ή ακόμα και βρωμερό τυρί είναι μια ζωή που δεν αξίζει να ζει κανείς» ήταν το μότο του. Από τις εκπομπές του Μπουρντέν παρέλασαν άσημοι και διάσημοι, από τους ανώνυμους Ναξιώτες σε ένα πανηγύρι στο νησί μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα σε ένα μπαρ στο Ανόι.

MV5BYzEyOGQ5YjktYWZkNS00MTVjLWIyZmQtZTY0Yjg5ZmFmNzBmXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_MV5BYzg4Y2E5ZWUtNmY4ZC00M2Q5LWI5N2ItOGZhNjIyYmZiMjVkXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_SX1500_AL_maxresdefault (3)MV5BZjkxY2MyYWItZWJlZi00ODAxLWFkYzYtNGEzMWMwOGE0NmUwXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_SX1500_AL_MV5BZTljMjc1NGItNTM5ZC00NzQxLTlmMzgtMTc4YzBiOTZhN2UwXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_

«Με απίστευτη λύπη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο του φίλου και συνάδελφού μας Αντονι Μπουρντέν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CNN. «Η μεγάλη του αγάπη για περιπέτεια, νέους φίλους, καλό φαγητό και ποτό και οι αξιομνημόνευτες ιστορίες του από όλον τον κόσμο, τον έκαναν έναν μοναδικό παραμυθά. Τα ταλέντα του ποτέ δεν έπαψαν να μας γοητεύουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ. Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι τώρα στην κόρη του και την οικογένειά του σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Ο Μπουρντέν ήταν στη Γαλλία, στα γυρίσματα ενός ακόμα επεισοδίου της πολυβραβευμένης σειράς «Parts Unknown». Ο Ερίκ Ριπέρ, γάλλος σεφ και στενός φίλος του, τον βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Στρασβούργο, το πρωί της Παρασκευής.

Ο Μπουρντέν γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη και, αφού σπούδασε σε σχολή γαστρονομίας, έπιασε δουλειά στα εστιατόρια ξεκινώντας από το μηδέν. Δηλαδή, αρχικά έπλενε πιάτα. Ακολούθησε η προετοιμασία του φαγητού, η θέση του μάγειρα, του σου-σεφ και τελικά του σεφ. Οπως έχει πει ο ίδιος, είχε περάσει και από ελληνικό εστιατόριο, όπου απέκτησε μια απέχθεια για την ελληνική κουζίνα· η σχέση του με τις ελληνικές γεύσεις αποκαταστάθηκε μέσα από τις επισκέψεις στη χώρα μας στο πλαίσιο των εκπομπών του.

Το 1999 είχε γράψει ένα άρθρο στο New Yorker με τίτλο «Don’t Eat Before Reading This» («Μην φάτε πριν διαβάσετε αυτό») το οποίο διαβάστηκε τόσο που έγινε το 2000 βιβλίο με τίτλο «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly». Ηταν το αιρετικό βήμα του Μπουρντέν στον κόσμο των διάσημων σεφ και το κλειδί για μια καριέρα στην τηλεόραση, η οποία ξεκίνησε το 2005 με την εκπομπή «Antony Bourdain: No Reservations».

Παράλληλα με την τηλεόραση και τη συγγραφή βιβλίων διατηρούσε τον τίτλο του «executive chef» στην μπρασερί του Μανχάταν «Les Halles». «Αυτό σημαίνει να τριγυρνάς στην κουζίνα και να πιστώνεσαι την καλή δουλειά των άλλων» έλεγε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...