194
Οι παίκτες της Σίτι πανηγυρίζουν - η Ίντερ έχει νικηθεί | Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2023, 00:03
Οι παίκτες της Σίτι πανηγυρίζουν - η Ίντερ έχει νικηθεί
|Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2023, 00:03

Δεν ήταν ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, από αυτούς που θα τους θυμόμαστε. Θα τον θυμούνται όμως για πάντα στο Μάντσεστερ: η Σίτι επικράτησε 1-0 της Ίντερ και κατέκτησε ένα απίστευτο «τρεμπλ» (πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας και ευρωπαϊκό τρόπαιο) όπως είχε κάνει πριν 24 χρόνια η συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ.

Θα τον θυμάται φυσικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο ισπανός προπονητής που πήρε ένα τρίτο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από τα δύο που είχε κατακτήσει ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Θα τον θυμάται και ο Ρόντρι, o άλλος σπουδαίος Ισπανός της Σίτι, που πέτυχε το γκολ στο 68′ και αποδείχτηκε αρκετό παρά τις πολλές και απίστευτες ευκαιρίες που έχασε η Ιντερ ακόμα και στην εκπνοή των καθυστερήσεων.

Θα τον θυμούνται και οι οπαδοί της Ίντερ που κατέκλυσαν την Κωνσταντινούπολη για τον τελικό και είδαν την ομάδα τους, ένα αουτσάιντερ της διοργάνωσης, να στριμώχνει την ακριβοθώρητη Σίτι, να χάνει ευκαιρίες, με τον Εντερσον τον γκολκίπερ των «Μπλε», να αποκρούει την μπάλα πάνω στη γραμμή ή και να σώζεται από το δοκάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της Σίτι η οποία έγινε η 23η ομάδα που κατακτά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης από τη δεκαετία του 1950.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...