345
Η Κίρα Νάιτλι θεωρεί ότι κάποιες ηρωίδες της Disney δεν αποτελούν καλό πρότυπο για την κόρη της | Keira Knightley / Facebook

Η Κίρα Νάιτλι απαγορεύει στην κόρη της να βλέπει κάποιες ταινίες της Disney

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 17:47
Η Κίρα Νάιτλι θεωρεί ότι κάποιες ηρωίδες της Disney δεν αποτελούν καλό πρότυπο για την κόρη της
|Keira Knightley / Facebook

Η Κίρα Νάιτλι απαγορεύει στην κόρη της να βλέπει κάποιες ταινίες της Disney

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 17:47

Η μικρούλα Εντι Νάιτλι Ράιτον δεν μπορεί να δει ούτε τη «Σταχτοπούτα», ούτε τη «Μικρή γοργόνα». Για την ακρίβεια, δεν ξέρει καν την ύπαρξή τους. Και για αυτό ευθύνεται η διάσημη μητέρα της, Κίρα Νάιτλι. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η βρετανίδα ηθοποιός αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελεν Ντε Τζένερις, ότι απαγορεύει στην τριών ετών κόρη της να βλέπει κάποιες ταινίες της Disney που παρουσιάζουν πολύ στερεοτυπικά τις κεντρικές ηρωίδες.

Οπως είπε λοιπόν η Κίρα για την ταινία «Σταχτοπούτα» του 1950: «Η ηρωίδα περιμένει έναν πλούσιο τύπο για να τη σώσει. Μην το κάνετε αυτό! Σωθείτε μόνες σας!». Και για τη «Μικρή γοργόνα»: «Τα τραγούδια είναι υπέροχα, αλλά μην απαρνηθείς τη φωνή σου και μείνεις μουγγή για έναν άνδρα! Ελεος!».

Και συνεχίζοντας: «Στενοχωριέμαι που δεν δείχνω τη “Μικρή Γοργόνα” στην κόρη μου, επειδή είναι από τα αγαπημένα μου φίλμ. Ομως μένω πιστή στις απόψεις μου!».

Η βρετανίδα ηθοποιός, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στους «Πειρατές της Καραϊβικής» -άλλη μία παραγωγή της Disney-, διευκρίνισε ότι δεν απαγορεύονται όλες οι παιδικές ταινίες από το σπίτι της.

Στη συζήτηση για το κατά πόσο σωστά είναι τα πρότυπα που προβάλλουν αυτές οι ταινίες στα παιδιά, μπήκε πρόσφατα και μία άλλη ηθοποιός, η Κρίστεν Μπελ, η οποία έχει δώσει τη φωνή της σε μία άλλη πολύ δημοφιλή ηρωίδα της Disney, την πριγκίπισσα Αννα από το «Frozen».

Η Μπελ έχει βάλει στο μάτι τη Χιονάτη: «Κάθε φορά που διαβάζω αυτό το παραμύθι στις δύο κόρες μου, τις ρωτάω στο τέλος: “Δεν πιστεύετε ότι είναι κάπως παράξενο ότι η Χιονάτη δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τη γριά μάγισσα γιατί έπρεπε σώνει και καλά να φάει εκείνο το μήλο; Ή πού βρήκε το μήλο; Επίσης, δεν πιστεύετε ότι είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ο πρίγκιπας φίλησε τη Χιονάτη χωρίς την άδειά της; Γιατί, πώς μπορείς να φιλήσεις κάποια ενώ κοιμάται; Πώς ξέρει αν το θέλει κι εκείνη;”».

Καλές οι απορίες της Μπελ, ξέχασε όμως να πει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια στις κόρες της: αν ο πρίγκιπας δεν φιλούσε ποτέ τη Χιονάτη, η Χιονάτη θα παρέμενε νεκρή.

Δύσκολοι καιροί για πριγκίπισσες, πρίγκιπες, για παιδιά και για γονείς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...