166
Oι γερμανικές αρχές παρείχαν σε Τούρκους διπλωματικά διαβατήρια | REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Γερμανία έδωσε άσυλο σε τούρκους στρατιωτικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 23:59
Oι γερμανικές αρχές παρείχαν σε Τούρκους διπλωματικά διαβατήρια
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Γερμανία έδωσε άσυλο σε τούρκους στρατιωτικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2017, 23:59

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, άσυλο σε τούρκους στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους έδωσε η Γερμανία, χορηγώντας τους διπλωματικά διαβατήρια. Κατά βάση πρόκειται για τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι υπηρετούσαν στο NATO.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, τα οποία επικαλούνται η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά δίκτυα WDR και NDR, μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, 414 στρατιωτικοί, διπλωμάτες, δικαστικοί και ανώτεροι δημόσιοι λειτουργοί της Τουρκίας ζήτησαν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και μέλη των οικογενειών τους.

Τον Ιανουάριο ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας πίεσε το Βερολίνο να απορρίψει τα αιτήματα ασύλου που είχαν υποβάλει περίπου σαράντα τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στο NATO.

Η Τουρκία απαίτησε επίσης την έκδοση φερόμενων ως πραξικοπηματιών που έχουν βρει καταφύγιο στη γερμανική επικράτεια.

Η τουρκική κυβέρνηση έφτασε μέχρι το σημείο να κατηγορήσει τη Γερμανία ότι φιλοξενεί «τρομοκράτες» – είναι δεδομένο ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα. Αντίστοιχα, το Βερολίνο έχει επικρίνει το εύρος των εκκαθαρίσεων – οι οποίες συνεχίζονται ακόμη στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...