732
Τσίπρας και Γεννηματά στο Μαξίμου. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν αποκαλυπτική για τη συμπεριφορά του τέως Πρωθυπουργού το καλοκαίρι του '15 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η Φώφη «κάρφωσε» τον Τσίπρα: Το 2015 βγήκε από τη σύσκεψη στο Προεδρικό για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 17:47
Τσίπρας και Γεννηματά στο Μαξίμου. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν αποκαλυπτική για τη συμπεριφορά του τέως Πρωθυπουργού το καλοκαίρι του '15
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η Φώφη «κάρφωσε» τον Τσίπρα: Το 2015 βγήκε από τη σύσκεψη στο Προεδρικό για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 17:47

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να μιλάει για το 2015 και την εφιαλτική «υπερήφανη» διαπραγμάτευση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο. Το προσπερνάει με το εφεύρημα της «απειρίας». Μάλιστα στη συνέντευξη που έδωσε (εδώ) σε κανάλι της Κρήτης μάς υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα είναι πιο έμπειρος. Δεν πειράζει. Για το 2015 μιλούν όλοι οι άλλοι. Οπως η Φώφη Γεννηματά για παράδειγμα, η οποία βγήκε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και φρόντισε να θυμίσει –και να αποκαλύψει κάποια πράγματα. Κυρίως για τις πολυσυζητημένες επαφές του κ. Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σκιά των νέων αναφορών για αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης τότε προς τη Ρωσία για εκτύπωση δραχμών (εδώ).

Η συζήτηση στο στούντιο του ΑΝΤ1 δεν ήταν, βέβαια, για τα σχέδια Grexit που εξυφαίνονταν στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά πήγε εκεί όταν η κυρία Γεννηματά ρωτήθηκε για την άποψή της για τον Προκόπη Παυλόπουλο, αν δίχασε ή ένωσε, ανεξάρτητα από την πρόταση που θα έχει το Κίνημα Αλλαγής. «Κατά την γνώμη μου ο κ. Παυλόπουλος θα μπορούσε να ενώσει περισσότερο», απάντησε η κυρία Γεννηματά, για να συμπληρώσει ωστόσο, ότι αναγνωρίζει πως ο κ. Παυλόπουλος «δούλεψε πράγματι σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα στην κρίση. Εγώ δεν θα ξεχάσω το καλοκαίρι του 2015 και τον ρόλο του που έπαιξε προκειμένου να βρεθούμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι…»

Και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε με νόημα: «Ξέρετε τότε, εκείνη την εποχή που ήμασταν όλοι οι αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, μπαινόβγαινε για να συνομιλεί με τους αρχηγούς ξένων κρατών… Οπως είπε ο κ. Λαφαζάνης στους συνεργάτες μου όσο περίμεναν απ’ έξω “πρέπει ο Πρωθυπουργός να βγει από τη σύσκεψη για να μιλήσει με τον κ. Πούτιν…” Δεν ξέρω τι συζητήσεις είχε να κάνει τότε με τον κ. Πούτιν. Και βεβαίως βγήκε για να μιλήσει με τον κ. Ολάντ, γιατί ο κ. Ολάντ ήταν από αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους σοσιαλιστές».

Στην παρατήρηση του παρουσιαστή ότι αυτή η αναφορά της στο τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα αναζωπυρώνει την παραφιλολογία για το τύπωμα δραχμών, για το περιβόητο τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ολάντ στο οποίο ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να είχε αποκαλύψει στον γάλλο ομόλογό του για ελληνικό αίτημα περί εκτύπωσης εθνικού νομίσματος, η κυρία Γεννηματά απάντησε:

«Σας θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015 ήμουν η μοναδική που έκανα ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τα θέματα αυτά και είχε αναλάβει πλήρως την ευθύνη και είχε καλύψει πλήρως τον κ. Βαρουφάκη λέγοντας ότι όλες οι επιλογές του ήταν δικές του επιλογές».

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «εμείς θα επαναφέρουμε την πρότασή μας για Εξεταστική από τότε που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ. Το κάνουμε γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί μπήκαμε σε αυτή την κρίση, να θυσιαστεί το βιοτικό του επίπεδο, να βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Εγώ τους προσκαλώ όλους να υπογράψουν. Έχει έρθει η ώρα να δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά, διότι απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα και είναι πιο εύκολο με ψυχραιμία να πιάσουμε το νήμα. Όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια για το ρόλο όλων μας, θα είναι πιο εύκολο να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι για να συνεννοηθούμε για όλα τα θέματα».

Μάλιστα η κυρία Γεννηματά είπε ότι είναι «προς τιμήν» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος τη Δευτέρα, σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι θα υπέγραφε ένα αίτημα για Εξεταστική από τότε που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ. «Επειδή δεν φτάνουν οι βουλευτές μας, θα τους προκαλέσω να υπογράψουν» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ρίχνοντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οποιος έχει φιλοδοξίες, το 2021 έχουμε εκλογές στο ΚΙΝΑΛ»

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής της στον ΑΝΤΙ1 η κυρία Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της στο εσωτερικό του κόμματος «Οποιος θέλει να γίνουμε παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ να έρθει να το πει» ήταν το μήνυμά της προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους.

«Ολες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, εξάλλου το 2017 οκτώ είχαν φιλοδοξίες. Το 2021 έχουμε εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, για όποιον έχει φιλοδοξίες. Όλες οι αποφάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι ομόφωνες. Κανένας δεν ήρθε να θέσει εναλλακτική, διαφορετική πρόταση για τη γραμμή που ακολουθούμε. Κανείς δεν ήρθε να αμφισβητήσει την αυτόνομη πορεία. Όποιος θέλει να γίνουμε παρακλάδι του Σύριζα ή της ΝΔ ας έρθει να το πει. Αν θέλει κάποιος να το πει, τον προκαλώ να έρθει να το πει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...