237
Η Γουέιτζι Τζιανγκ του CBS, κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής, όπως εξελίχθηκε, συνέντευξης Τύπου στον κήπο του Λευκού Οίκου | REUTERS/Kevin Lamarque

Η δημοσιογράφος του CBS που ανάγκασε τον Τραμπ να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 08:49
Η Γουέιτζι Τζιανγκ του CBS, κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής, όπως εξελίχθηκε, συνέντευξης Τύπου στον κήπο του Λευκού Οίκου
|REUTERS/Kevin Lamarque

Η δημοσιογράφος του CBS που ανάγκασε τον Τραμπ να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 08:49

Κλασικός Ντόναλντ Τραμπ: όταν δεν του αρέσει μια ερώτηση, δεν την απαντά. Και όταν δεν του αρέσει η συνέντευξη Τύπου στην οποία ο ίδιος καλεί τους διαπιστευμένους στον Λευκό Οίκο ανταποκριτές των μέσων ενημέρωσης, τη διακόπτει και φεύγει.

Αυτό συνέβη στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας στο γκαζόν της προεδρικής κατοικίας. Ο Τραμπ διέκοψε τη διαδικασία ενημέρωσης των ΜΜΕ για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, έπειτα από μια διαφωνία του με την ανταποκρίτρια του CBS στον Λευκό Οίκο. Ο λόγος; Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είναι κινεζικής καταγωγής.

Η Γουέιτζι Τζιανγκ, η ανταποκρίτρια του δικτύου στον Λευκό Οίκο, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, απηύθυνε στον πρόεδρο το ερώτημα γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό, την ώρα που η Αμερική συνεχίζει να μετρά καθημερινά θύματα.

«Ισως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!», της αντιγύρισε ο Τραμπ, εμφανώς οργισμένος.

«Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;», απόρησε η Τζιανγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας εξαιτίας της εμφάνισης και της καταγωγής της.

«Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Αρνήθηκε να απαντήσει όταν η Τζιανγκ τού απηύθυνε νέα ερώτηση, κατέβηκε από το βάθρο κι έφυγε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...