823
Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό του Sport24 και στον δημοσιογράφο Παντελή Διαμαντόπουλο | Τwitter

Η αθλητική συνέντευξη Μητσοτάκη: η μπάλα χαμηλά όσο και αν κερδίσουμε

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 11:19
Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό του Sport24 και στον δημοσιογράφο Παντελή Διαμαντόπουλο
|Τwitter

Η αθλητική συνέντευξη Μητσοτάκη: η μπάλα χαμηλά όσο και αν κερδίσουμε

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 11:19

Βέβαιος για την «καθαρή νίκη» της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 26ης Μαΐου δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον αθλητικο ραδιοσταθμό 103.3 του Sport24, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη σχέση του με τον αθλητισμό και το σχέδιό του για τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού.

Με αφορμή την εικόνα των άδειων κερκίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλαδος, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αδιανόητο να έχουμε 1.000 θεατές και 3.000 αστυνομικούς».

«Αναγνωρίζω απόλυτα ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν», αλλά «με ευθύνη όλων το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου υποβαθμίζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Οι παράγοντες έχουν τις ευθύνες τους. Η δικιά μας δουλειά είναι να βάλουμε το πλαίσιο και να είμαστε αμερόληπτοι».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του σταθμού Παντελή Διαμαντόπουλο τι θα κάνει ως Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. «Θα πρέπει να στηρίξουμε όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να καθίσουμε να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση για το πως θα πέσουν συνολικά οι τόνοι και πώς θα αναβαθμίσουμε το προϊόν. Πάρτε για παράδειγμα την Premier League. Κάθισαν όλοι και συζήτησαν. Το ίδιο κάνει και το ΝΒΑ. Ο καλύτερος παίκτης του draft πάει στη χειρότερη ομάδα για να αναβαθμιστεί το προϊόν».

«Εγώ είμαι Λίβερπουλ. Η Τότεναμ μου είναι συμπαθής, αλλά είμαι Λίβερπουλ. Μεταξύ των δύο επιλέγω Λίβερπουλ»

Ειδικά για τα ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία, δήλωσε φανατικός οπαδός του VAR. «Το VAR», είπε, «λύνει πολλά προβλήματα και θα βγάλει πολλά θέματα καχυποψίας που υπάρχουν. Το 80-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR. Βγάζεις την καχυποψία από τη μέση».

Για τη βία στα γήπεδα, παρέπεμψε στο παράδειγμα άλλων χωρών, ταυτόχρονα όμως εκτίμησε πως δεν πρόκειται μόνο για βία των γηπέδων, αλλά για ένα «γενικότερο πρόβλημα με τη ανοχή που έχουμε στη βία».

Αναφορικά με την παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα, τόνισε πως είναι δύσκολο να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς και να τους κατανέμουμε με τέτοιον τρόπο για να φυλάνε τα γήπεδα.

«Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο. Θα ήμουν διατεθειμένος να κάνουμε μία συζήτηση. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια στο πρώτο σπορ της χώρας. Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», παρατήρησε για την αλλαγή -εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου- των κανόνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και της μείωσης του αρθμού των ομάδων, με την οποία εξέφρασε τη διαφωνία του.

«Εχουν δίκιο τα Γιάννενα και φωνάζουν…Ε ίτε θα κάνεις μία κλειστή λίγκα, είτε θα κάνεις ένα πρωτάθλημα 16-18 ομάδων. Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Όταν ρυθμίζεις την αγορά βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και βάζεις αυτό του πολιτικού».

«Ποδοσφαιρικό ίνδαλμα των παιδικών μου χρόνων ο Μισέλ Πλατινί»

Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρώτο ημίχρονο τις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Οσο και αν κερδίσουμε» όμως, υπογράμμισε, «η μπάλα χαμηλά», ενώ ερωτηθείς για το αποτέλεσμα που προσδοκά να έχει το βράδυ της 26ης Μαΐου, μίλησε για καθαρή νίκη (ενα 2-0 ή 3-0 όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) εν όψει της ρεβάνς των εθνικών εκλογών.

Στην ερώτηση που του έγινε για το τι θα κάνει αν δεν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά του για την ετυμηγορίας της κάλπης την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε να μην ανησυχεί, λέγοντας στο διευθυντή του σταθμου που του έπαιρνε τη συνέντευξη:  «Αν είχες μπροστά σου έναν προπονητή – τον Ρικ Πιτίνο-  θα σου έλεγε τι θα κάνει αν δεν πάει καλά;»

«Εμείς μεγαλώσαμε με τον Γκάλη. Ο Γκάλης ήταν το ίνδαλμα μας. Θα πω και τον Τζόρνταν επειδή ήμουν στην Αμερική» 

Στο σημείο αυτό εξέφρασε την πεποίθηση ότι και σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος  θα συμμετάσχει μαζικά. «Έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας που πολιτεύονται. Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις δημοτικές εκλογές».

Γίνεται η Βουλή γήπεδο;

«Η Βουλή έχει ένταση. Όλα τα κοινοβούλια έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να υψώνει τους τόνους. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο. Όταν λέμε γήπεδο εμείς στο μυαλό μας έχουμε τους χούλιγκανς. Το γήπεδο δεν είναι αυτό», θέλησε να διευκρινίσει κληθείς να απαντήσει στα περί ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής.

«Δείτε τι γίνεται στο ΝΒΑ. Είναι ταυτόχρονα σπορ και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν και είμαστε υπερήφανοι γιατί πρωταγωνιστεί ένας Ελληνας», τόνισε εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, «βλέπουμε τι μπορεί να γίνει εάν υπάρχει σοβαρότητα στην προστασία του προϊόντος».

Για τη σχέση του με τον αθλητισμό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως για τον ίδιο ήταν πάντα τρόπος ζωής. «Κάνω πολλά σπορ. Είναι η πιο όμορφη εκτόνωση. Από μικρός ασχολούμαι και αθλούμαι. Πάντα το βράδυ θα δω ότι έχει η τηλεόραση. Από το να δω μία πολιτική εκπομπή σίγουρα ή να δω έναν αγώνα του ΝΒΑ ή του Τσιτσιπά σίγουρα θα επιλέξω το δεύτερο».

«Ο Λεμπρόν είναι τεράστιος παίκτης, αλλά σαν τον Τζόρνταν δεν έχει περάσει κανένας»

Στη συνέντευξή του τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε πολιτική προτεραιότητα τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού. «Οποιος αθλείται ζει περισσότερο και καλύτερα. Θα τα πούμε και για τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά πρέπει να στηρίξουμε τον μαζικό αθλητισμό», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...