250
Η Αλμπα, χαρούμενη ξανά, μπορεί να κρέμεται από όποιο κλαδί θέλει | Reuters

Η Αλμπα είναι ξανά ελεύθερη στη ζούγκλα της Ινδονησίας

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2018, 12:06
Η Αλμπα, χαρούμενη ξανά, μπορεί να κρέμεται από όποιο κλαδί θέλει
|Reuters

Η Αλμπα είναι ξανά ελεύθερη στη ζούγκλα της Ινδονησίας

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2018, 12:06

Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την εύρεση του, σε ημιθανή κατάσταση στο νησί Βόρνεο, ο αλμπίνο ουρακοτάγκος με το όνομα Άλμπα, επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον στη ζούγκλα της Ινδονησίας.

Ο πιο σπάνιος ουρακοτάγκος στον κόσμο είχε βρεθεί τον Απρίλιο του 2017, μέσα σε ένα κλουβί σε ένα ορεινό χωριό του Βόρνεο της Ινδονησίας, αδυνατισμένος και αφυδατωμένος, ενώ υπέφερε κι από παρασιτική μόλυνση.

Μεταφέρθηκε στο κέντρο του ιδρύματος για την επιβίωση των ουρακοτάγκων (Survival Borneo Orangutan – BOS) και εξετάστηκε από τους ειδικούς, οι οποίοι έμειναν άφωνοι με το χρώμα του τριχώματός του, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο μοναδικός αλμπίνο ουρακοτάγκος στον κόσμο.

Η Αλμπα είχε πιαστεί από ντόπιους κυνηγούς και είχε φυλακιστεί σε κλουβί με σκοπό να πουληθεί ακριβά, αλλά στάθηκε τυχερή που βρέθηκε, ωστόσο η τραυματική αυτή εμπειρία που βίωσε, την έκανε να είναι εξαιρετικά επιφυλακτική – σχεδόν εχθρική – με τους ανθρώπους, ακόμη κι αυτούς που την φρόντιζαν εντατικά επί ενάμιση χρόνο.

Τελικά, αποφασίστηκε πως η μοναδική λύση για την επιβίωση της είναι να επιστρέψει στη φύση όταν ανακτήσει τις δυνάμεις της.

Όπερ κι εγένετο: Πριν μερικές ώρες ένα κλιμάκιο του BOS την μετέφερε με ειδικό κλουβί στη ζούγκλα και την άφησε ελεύθερη και, όπως αποδείχτηκε, ευτυχισμένη ξανά στο φυσικό της περιβάλλον.

Το BOS εργάζεται εδώ και χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει ένα ειδικό χώρο 12 στρεμμάτων για ουρακοτάνγκους σαν την Αλμπα, που βρέθηκαν σε ημιθανή κατάσταση στις ζούγκλες των νησιών της χώρας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...