243
Σκιέρ σε ρωσικό χιονοδρομικό απέναντι σε ένα απόκοσμο σκηνικό | Instagram

H αφρικανική σκόνη «έβαψε» πορτοκαλί τα χιονοδρομικά της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 11:20
Σκιέρ σε ρωσικό χιονοδρομικό απέναντι σε ένα απόκοσμο σκηνικό
|Instagram

H αφρικανική σκόνη «έβαψε» πορτοκαλί τα χιονοδρομικά της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 11:20

Την στιγμή που διάφορες περιοχές της Ελλάδας «πνίγονται» από την αφρικανική σκόνη, στην ανατολική Ευρώπη από την Ρωσία μέχρι την Ρουμανία η σκόνη αυτή φαίνεται ότι άλλαξε το τοπίο αφού το χιόνι στα βουνά βάφτηκε… πορτοκαλί, δημιουργώντας εικόνες ανοίκειες και τρομακτικές.

Τον γύρο του κόσμου έναναν μέσω των social media φωτογραφίες που τράβηξαν οι σκιέρ σε χιονοδρομικό κέντρο κοντά στην πόλη Σότσι της Ρωσίας, στην οποία έγιναν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2014.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το σκηνικό είναι μάλλον απόκοσμο. Θυμίζοντας εικόνες από τον πλανήτη Αρη παρά τα λευκά όρη της Γη.

Η αφρικανική σκόνη έχει μετατρέψει λευκό τοπίο σε πορτοκαλί.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και από χιονοδρομικά κέντρα στην Γεωργία και άλλες περιοχές της Ρωσίας.

snow
Τα χιονισμένα βουνά στο Σότσι, απέκτησαν κάτι από Σαχάρα (Instagram)

snow2

«Στην Βόρειο Αφρική και την Σαχάρα δημιουργούνται θύελλες άμμου οι οποίες καθώς η άμμος ανεβαίνει σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μεταφέρεται γρήγορα σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η αφρικανική σκόνη περνάει πάνω από την Μεσόγειο και συνεχίζει την πορεία της.

«Αν σε κάποια περιοχή που περνάει η σκόνη από πάνω της βρέξει ή χιονίσει τότε το χιόνι και η βροχή που θα πέφτουν θα έχουν το χρώμα της σκόνης» εξηγεί στον Independent o Στίβεν Κίτς, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας. Ανάλογο φαινόμενο με το χιόνι να βάφεται πορτοκαλί είχε παρατηρηθεί σε διάφορες περιοχές της Σιβηρίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...