284
|

H UΕFΑ «θα συνεδριάσει» για τον κορονοϊό, κανονικά το Ολυμπιακός – Γουλβς

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 15:01

H UΕFΑ «θα συνεδριάσει» για τον κορονοϊό, κανονικά το Ολυμπιακός – Γουλβς

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 15:01

Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 17 Μαρτίου, κάλεσε τελικά η UEFA, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη σκιά της κρίσης του κορονοϊού, δίνοντας έτσι «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων για τη φάση των «16» του Europa League, ανάμεσά τους και το Ολυμπιακός – Γουλβς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 «Υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων με τη διάδοση του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη και με βάση την ανάλυση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, η UEFA προσκαλεί τα μέλη και τους εκπροσώπους των 55 μελών των Ομοσπονδιών, μαζί με τα συμβούλια των Ευρωπαϊκών Συλλόγων, των Ευρωπαϊκών Λιγκών, αλλά και των εκπροσώπων της FIFpro, να συμμετέχουν σε μία ευρεία τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 17 Μαρτίου προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Στη συζήτηση», διευκρινίζεται, «θα συμπεριληφθούν όλα τα πρωταθλήματα κι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Euro 2020»

Νωρίτερα, δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο εμφάνιζαν ως οριστική την απόφαση της UEFA για τη διακοπή των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου στη Γηραιά Ηπειρο.

Σύμφωνα με την ισπανική Μarca, η απόφαση θα ίσχυε και για τα αποψινά ματς της φάσης των «16» του Europa League, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Εν τω μεταξύ, όλες οι μεγάλες λίγκες της Ευρώπης ζητούν την αναβολή του Euro (Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου), που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, Serie A, η Bundesliga, η La Liga και η Ligue 1 (όλοι δηλ. πλην Premier League) θα ζητήσουν σε κοινή συνεδρίαση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, την αναβολή της έναρξης του Euro για μερικές εβδομάδες ή ακόμη και για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...