259
Για το περιστατικό γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που ήλθαν σε επαφή μαζί του | Menelaos Myrillas/SOOC

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και στην ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 14:36
Για το περιστατικό γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που ήλθαν σε επαφή μαζί του
|Menelaos Myrillas/SOOC

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και στην ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 14:36

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού παρουσιάστηκε σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Η διοίκηση της εταιρείας ήλθε άμεσα σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα.

Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κ.λπ.) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους όπου παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Από σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέρχονται στην υπηρεσία μέχρι νεωτέρας. Με μέριμνα των αρμόδιων στελεχών της εταιρείας, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ήδη ενημερώνεται τόσο για τους συναδέλφους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, όσο και για το προσωπικό το οποίο μπορεί με την άδεια των προϊσταμένων τους να εργαστεί από την κατοικία του.

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.

«Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, καθώς ο πανικός κάθε άλλο παρά βοηθά», τονίζει η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΡΤ.

Κρούσμα και στην «Καθημερινή»

Εν τω μεταξύ, η «Καθημερινή» ανέφερε ότι ένας εργαζόμενος στο site της εφημερίδας διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας», προστίθεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News