398
Ο Τραμπ ως Ρόκι στην επίμαχη φωτογραφία που ανάρτησε | Twitter

Αινιγματική φωτογραφία: ο Τραμπ ως Ρόκι Μπαλμπόα!

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 20:39
Ο Τραμπ ως Ρόκι στην επίμαχη φωτογραφία που ανάρτησε
|Twitter

Αινιγματική φωτογραφία: ο Τραμπ ως Ρόκι Μπαλμπόα!

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 20:39

Μια ακόμη, ως είθισται, τυχαία ανάρτηση χωρίς κανένα απολύτως νόημα ή ένα στοχευμένο ποστ για να τιμηθεί μια συγκεκριμένη επέτειος;

Τα αμερικανικά ΜΜΕ «ψάχνονται» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ κοινοποίησε στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται, μετά από επεξεργασία στο photoshop, ως Ρόκι Μπαλμπόα.

Στο αινιγματικό tweet, στο οποίο δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο άλλο σχόλιο, ο αμερικανός πρόεδρος έχει το σώμα του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Η μια υπόθεση εργασίας έχει να κάνει με το ότι σαν σήμερα, πριν ακριβώς 34 χρόνια, στις 27 Νοεμβρίου 1985 κυκλοφόρησε η ταινία «Rocky IV» (ελληνική μεταφορά: «Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία») ένα κραυγαλέα ψυχροπολεμικό και προπαγανδιστικό φιλμ με τον αμερικανό πρωτοπυγμάχο να νικάει τον Σοβιετικό Ντράγκο.

Ισως ο ισχυρότερος άνθρωπος στη Γη, ο τύπος που σε ένα βαλιτσάκι έχει πάντα μαζί του τους κωδικούς των πυρηνικών να ήθελε να αποτίσει… φόρο τιμής σε αυτό το αμφιλεγόμενο κομμάτι της ποπ κουλτούρας.

Η άλλη υπόθεση είναι πως με τις αποκαλύψεις γύρω από το ουκρανικό σκάνδαλο να τον πλήττουν καθημερινά και την έρευνα για την παραπομπή του να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Τραμπ επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανεβάσει τα νούμερα της δημοτικότητας του που είναι στα τάρταρα.

Η υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης στην παραπομπή του προέδρου αυξάνεται σταθερά κατά τις τελευταίες εβδομάδες που διεξάγονται από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων οι δημόσιες (τηλεοπτικές) καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων της έρευνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ.

Η φωτογραφία που υπέστη photoshop για χάρη του προέδρου Τραμπ

Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε ότι το 47% Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ «θα πρέπει να παραπεμφθεί», ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες (Reuters/Ipsos), δείχνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που τάσσεται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ αυξάνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, πάντως, ο Τραμπ προχώρησε στη συγκεκριμένη ανάρτηση σε συνέχεια της προ ολίγων ωρών ομιλίας του, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα.

Εκεί ανέφερε τα τελευταία λόγια του γιατρού του, όταν πριν από λίγες ημέρες υπεβλήθη σε μη προγραμματισμένο τσεκ απ: «Αφαιρέστε το πουκάμισό σας, κύριε, και δείξτε μας το πανέμορφο στήθος σας. Δεν έχουμε δει ποτέ ένα στήθος σαν αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...