330
H Γκλεν Κλόουζ στο πάρτι μετά τα 91α Οσκαρ. Σαν να λέει «τι να κάνουμε»... | Reuters

Γκλεν Κλόουζ, η μεγάλη ηττημένη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 09:43
H Γκλεν Κλόουζ στο πάρτι μετά τα 91α Οσκαρ. Σαν να λέει «τι να κάνουμε»...
|Reuters

Γκλεν Κλόουζ, η μεγάλη ηττημένη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 09:43

«Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα». Τα λόγια αυτά της Ολίβια Κόλμαν, στον ευχαριστήριο λόγο της για το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου με το οποίο τιμήθηκε για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ήταν τα ιδανικά για να περιγράψουν ένα χολιγουντιανό δράμα: η σπουδαία Γκλεν Κλόουζ βρέθηκε άλλη μία φορά στα Οσκαρ υποψήφια και για μία ακόμη φορά έχασε.

Ηταν η έβδομη υποψηφιότητα της Κλόουζ για Οσκαρ ερμηνείας, αυτή τη φορά για τον ρόλο της στο «The Wife». Δεν υπάρχει στο Χόλιγουντ ηθοποιός με τόσες υποψηφιότητες χωρίς να έχει τιμηθεί ούτε μία φορά από την Ακαδημία. Το σχετικό ρεκόρ το κατείχε ο Πίτερ Ο’ Τουλ, με οκτώ υποψηφιότητες χωρίς ούτε μία νίκη, ο οποίος πέθανε το 2013. Τώρα η 71χρονη Κλόουζ κατέχει αυτή το κάπως γλυκόπικρο ρεκόρ.

Μάλιστα, υπάρχει και μια ειρωνεία.

Το 1994, η Γκλέν Κλόουζ είχε απονείμει στην 73χρονη τότε Ντέμπορα Κερ («Οσο υπάρχουν άνθρωποι», «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», «Κβο βάντις» κ.ά) τιμητικό Οσκαρ για την προσφορά της στον κινηματογράφο, καθώς μετρούσε έξι υποψηφιότητες για Οσκαρ αλλά ούτε μία νίκη.

Τώρα η Κλόουζ έχει το ρεκόρ. Ηταν για πρώτη φορά υποψήφια το 1983, πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στις τελετές με την υποψηφιότητα για β’ γυναικείου ρόλου για το «The World According to Garp» (1982).

Ακολούθησαν άλλες δύο για Οσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου:  για τη «Μεγάλη Ανατριχίλα» (1983) και το «The Natural» (1984). Το 1988 ήταν υποψήφια για Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την «Ολέθρια Σχέση» (1987). Εναν χρόνο μετά ήταν και πάλι υποψήφια για το «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1988). Το 2011 επέστρεψε στα Οσκαρ με την έκτη υποψηφιότητά της για τον πρώτο ρόλο της στο «Albert Nobbs» (2011). Και τώρα ήρθε η έβδομη υποψηφιότητα (και έβδομη «ήττα») με το «The Wife» (2017).

Λίγο πριν την τελετή. H Γκλεν Κλόουζ βρίσκει τη θέση της στο «Dolby Theater». Συνηθισμένη σε τέτοιες βραδιές (Reuters)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...