241
Το ατύχημα συνέβη κατά την είσοδο στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων | Intimenews/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γιατί συνέβη το ατύχημα του Προαστιακού στους Αγίους Θεοδώρους

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 09:54
Το ατύχημα συνέβη κατά την είσοδο στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων
|Intimenews/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γιατί συνέβη το ατύχημα του Προαστιακού στους Αγίους Θεοδώρους

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 09:54

Για απότομο φρενάρισμα του τρένου αλλά και ένα εκτός λειτουργίας φωτοσύστημα για την ειδοποίηση του οδηγού των συρμών έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ σε ό,τι αφορά το ατύχημα της Δευτέρας στους Αγίους Θεοδώρους εξαιτίας του οποίου τρία άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν προληπτικά σε νοσοκομεία΄ο.

Σε δηλώσεις του στον Ant1 ο Κώστας Γενιδούνιας ζήτησε συγγνώμη στο επιβατικό κοινό για τους τραυματισμούς  και την ταλαιπωρία τονίζοντας πώς «γίνονται έργα στο δίκτυο, παραδίδονται άλλα και υπάρχει καθυστέρηση σε κάποια άλλα».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό της Δευτέρας, ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε πως το τρένο σταμάτησε στα όρια του σταθμού, διότι δεν λειτουργεί το φωτοσύστημα που δείχνει στο μηχανοδηγό ότι εισέρχεται στο σταθμό. Ο οδηγός κατάλαβε εμπειρικά ότι μπήκε στο σταθμό και σταμάτησε το τρένο απότομα.

Πρόσθεσε ότι τα φωτοσυστήματα που δεν λειτουργούν είναι αυτά που προστατεύουν από το ανθρώπινο λάθος. «Έκανε όλες τις ενέργειες, όταν διαπίστωσε ότι μπαίνει στην παρακαμπτήριο, σταμάτησε εντός των ορίων του σταθμού και ένας επιβάτης που ήταν όρθιος τραυματίστηκε» διευκρίνισε ενώ κατήγγειλε πως «τα συστήματα έχουν πληρωθεί, έχουν εγκατασταθεί και δεν λειτουργούν εδώ και 15 χρόνια».

Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπήρξε εκτροχιασμός συρμού τρένου στον προαστιακό σιδηρόδρομο στην παρακαμπτήριο πριν τον σταθμό Αγίων Θεοδώρων επισήμανε με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Διευκρινίζει πως, λόγω ανεπτυγμένης ταχύτητας, διερχόμενο τρένο χρειάστηκε να εφαρμόσει ακαριαία πέδη (φρενάρισμα) στο συγκεκριμένο σημείο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ δεν υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών, ενώ τρεις επιβάτες έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Κορίνθου για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...