276
Φαίνεται ότι πλησιάζει η στιγμή που οι βιονικοί στρατιώτες θα πάψουν να εμφανίζονται μόνο σε κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεογκέιμς | Shutterstock

Η Γαλλία θέλει να φτιάξει βιονικούς στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 07:30
Φαίνεται ότι πλησιάζει η στιγμή που οι βιονικοί στρατιώτες θα πάψουν να εμφανίζονται μόνο σε κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεογκέιμς
|Shutterstock

Η Γαλλία θέλει να φτιάξει βιονικούς στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 07:30

Όσα βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας θέλει να κάνει πραγματικότητα η γαλλική κυβέρνηση. Το Υπουργείο Αμύνης της Γαλλίας ζήτησε από τους επιτελείς του στρατού να σχεδιάσουν προγράμματα δημιουργίας βιονικών πολεμιστών. Ανθρώπων που θα εισέρχονται στα πεδία των μαχών και εξαιτίας διαφόρων ειδών τροποποιήσεων και εμφυτεύσεων στον οργανισμό και το σώμα τους θα υπερέχουν από τους… συμβατικούς στρατιώτες σε πολλούς τομείς. Θα έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο, δεν θα στρεσάρονται και χάρις σε εμφυτεύματα η εγκεφαλική τους λειτουργία θα είναι ανώτερη από εκείνη των κοινών ανθρώπων.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times η γαλλική κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση γιατί δεν θέλει να μείνει πίσω σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν κινούνται στην προσπάθεια δημιουργίας βιονικών στρατιωτών. Πριν από λίγες εβδομάδες ο επικεφαλής της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Ράτκλιφ ανέφερε ότι η Κίνα διερευνά σοβαρά το πεδίο δημιουργίας βιονικών στρατιωτών και όπως ανέφερε το καθεστώς εκεί έχει την πολιτική άνεση να προχωρήσει όποτε το θελήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Υπουργός Αμύνης της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί υποστηρίζει ότι δεν ζητήθηκε από τον γαλλικό στρατό να ξεκινήσει άμεσα την προσπάθεια δημιουργίας βιονικών πολεμιστών αλλά να αναπτύξει το σχετικό πρόγραμμα και να είναι όλα έτοιμα ώστε όταν δοθεί η εντολή να ξεκινήσει η υλοποίηση του χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξετάσει ο γαλλικός στρατός για υλοποίηση είναι χάπια που θα κρατούν τους στρατιώτες ξύπνιους και ξεκούραστους για μεγάλα χρονικά διαστήματα και χειρουργικές επεμβάσεις που θα βελτιώνουν πολύ την ακοή τους. Εξετάζονται επίσης και πιο προωθημένες ιδέες όπως η αντικατάσταση του χεριού ενός στρατιώτη με ένα προσθετικό μέλος που θα λειτουργεί και ως χέρι αλλά και ως πυροβόλο όπλο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...