385
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης | Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Γιάννης Μανιάτης: «Παραιτηθείτε, κύριε Σταθάκη»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 21:20
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης
|Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Γιάννης Μανιάτης: «Παραιτηθείτε, κύριε Σταθάκη»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 21:20

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της εταιρίας Eldorado ότι η κυβέρνηση γι’ άλλη μια φορά είναι ασυνεπής προς τις υποχρεώσεις της και ότι η ίδια  ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Σταθάκη, μέσα στα τόσα ασύστολα ψεύδη που έχετε πει για τη μεταλλευτική επένδυση στη Χαλκιδική, θέτοντας σε κίνδυνο 2.500 θέσεις εργασίας και οδηγώντας τη χώρα εκατό χρόνια πίσω σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου, προ ολίγων ημερών ισχυριστήκατε στη Βουλή ότι εγώ επέστρεψα τη μελέτη της «Ελληνικός Χρυσός» ως μη αποδεκτή. Ψεύδεστε γι’ άλλη μια φορά κ. υπουργέ! Η μελέτη επεστράφη 28/4/15 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Και μέχρι σήμερα εσείς κρατάτε την άδεια εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο συρτάρι σας από το Νοέμβριο του 2016 κι ενώ το θέμα είναι πλήρως διεκπεραιωμένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, με πληρωμένα μέχρι και  τα παράβολα. Συσχετίζετε ψευδώς το αντικείμενο της διαιτησίας με το έργο των Σκουριών, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μονάδα μεταλλουργίας θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου. Αθλιες και πολιτικάντικες σκοπιμότητες που κρύβουν ιδεοληψία κι έλλειμμα νηφαλιότητας λέγονται αυτές οι συμπεριφορές, κ. υπουργέ!

Εχετε εμφανώς τοπικό κομματικό πρόβλημα να αδειοδοτήσετε τις Σκουριές κι ανερυθρίαστα ψευδόμενος ισχυρίζεστε ότι διασφαλίζετε τις θέσεις εργασίας, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι εκατοντάδες άνθρωποι από αύριο θα βρεθούν στον δρόμο, γιατί πολύ απλά  θα είναι παράνομο να εργαστούν, αφού εσείς δεν εκδίδετε τις άδειες που είστε υποχρεωμένος να εκδώσετε.

Εμείς το 2011 αδειοδοτήσαμε αυτό το έργο με απόλυτη υπευθυνότητα, δημιουργώντας αυστηρό πλαίσιο για το περιβάλλον και διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε τις βάσεις για ανάπτυξη και ευημερία σε μια περιοχή που εσείς τώρα καταδικάζετε σε μαρασμό. Οι υπηρεσίες αυτού του υπουργείου στο οποίο προΐσταστε είναι αυτές που αδειοδότησαν το έργο. Σεβάστηκαν την εθνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με μόνη διαφορά ότι τότε οι υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά, χωρίς κομματικούς κομισάριους.

Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται πια την ανικανότητα, την παρανοϊκή ιδεοληψία και τα τερατώδη ψεύδη σας.

Η μόνη επιλογή που έχετε είναι να παραιτηθείτε.

Κι αν δεν έχετε το σθένος και την ευθιξία να το πράξετε, οφείλει να το πράξει ο Πρωθυπουργός. Γιατί τελικά ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος για την τραγική αυτή εξέλιξη σε βάρος των οικογενειών των 2,5 χιλ. εργαζομένων – μεταλλωρύχων», καταλήγει η ανακοίνωση του Γιάννη Μανιάτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News