167
Ο Αδωνις Γεωργιάδης (αριστερά) στο στούντιο με τον Αρη Πορτοσάλτε | ΣΚΑΪ

Γεωργιάδης: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 09:19
Ο Αδωνις Γεωργιάδης (αριστερά) στο στούντιο με τον Αρη Πορτοσάλτε
|ΣΚΑΪ

Γεωργιάδης: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 09:19

Ως το τέλος του έτους οι πολίτες θα είναι σε γενικές γραμμές προστατευμένοι από τις ενεργειακές αυξήσεις, ωστόσο η κρίση θα κρατήσει λίγους μήνες παραπάνω. Αυτό εκτίμησε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να παγώσουν».

Αναφερόμενος εξάλλου στην κοινή επιστολή που αναμένεται να παραδώσουν στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα ζητήσουν τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις, στα πρότυπα του Ελληνικού Ταμείου που έχει συσταθεί.

Κατά τα άλλα, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ιστορικών διαστάσεων» τη συμφωνία με τη Γαλλία και «ανεξήγητη» και «απαράδεκτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό το σύμφωνο Μητσοτάκη – Μακρόν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε, δε, ότι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ «συμφωνεί», γιατί επί Τσίπρα είχε ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση με τους Γάλλους.

Ανέφερε ωστόσο ότι η συμφωνία στο οικονομικό σκέλος της είναι καλύτερη από αυτό που συζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...