183
Αεροσκάφη της Air France στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι | REUTERS/Christian Hartmann//File Photo

Γαλλία: Νόμος απαγορεύει τις σύντομες πτήσεις εσωτερικού προς χάρη του τρένου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 19:51
Αεροσκάφη της Air France στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι
|REUTERS/Christian Hartmann//File Photo

Γαλλία: Νόμος απαγορεύει τις σύντομες πτήσεις εσωτερικού προς χάρη του τρένου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 19:51

Η γαλλική Βουλή ψήφισε το Σάββατο νόμο με τον οποίο απαγορεύονται οι πτήσεις εσωτερικού σε διαδρομές τις οποίες μπορεί να καλύψει το τρένο σε λιγότερες από 2,5 ώρες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ μάλιστα έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι αεροπορικές μεταφορές έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας και των ακυρώσεων δρομολογίων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο νόμος θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Γερουσία  και έπειτα να επιστρέψει για μια τρίτη και τελική ψηφοφορία  από τη Βουλή όπου το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει την πλειοψηφία.

Στόχος της Γαλλίας είναι να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν επικρίνει την κυβέρνηση Μακρόν για το ότι μετρίασε κάπως τις υποσχέσεις περικοπών που έδινε σε προσχέδια του νόμου.

Επιπλέον όπως σημειώνει το Reuters ο νόμος ψηφίστηκε μερικές ημέρες μετά τη δήλωση της κυβέρνησης ότι θα συνεισφέρει 4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Air France,  ώστε να στηρίξει την αεροπορική εταιρεία που επλήγη λόγω της covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...