283
Ο 19χρονος Τσαντ Γουίλιαμς στέκεται στον μικρό κήπο που έχουν δημιουργήσει μαθητές προς τιμή των θυμάτων του μακελειού στο λύκειο του Πάρκλαντ, τον Φεβρουάριο του 2018 | REUTERS

Φλόριντα: «Πράσινο φως» για να φέρουν όπλα οι καθηγητές στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 13:36
Ο 19χρονος Τσαντ Γουίλιαμς στέκεται στον μικρό κήπο που έχουν δημιουργήσει μαθητές προς τιμή των θυμάτων του μακελειού στο λύκειο του Πάρκλαντ, τον Φεβρουάριο του 2018
|REUTERS

Φλόριντα: «Πράσινο φως» για να φέρουν όπλα οι καθηγητές στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 13:36

Αντί να πάρουν μέτρα για να μειώσουν την οπλοκατοχή, εγκρίνουν την χρήση ακόμα περισσότερων όπλων στη Φλόριντα, έναν χρόνο μετά το μακελειό στο λύκειο του Πάρκλαντ, όπου πρώην μαθητής σκότωσε 17 άτομα.

Το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα ενέκρινε την Τετάρτη νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να φέρουν όπλα μέσα στις σχολικές αίθουσες, μέτρο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Αμερική.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει χωρίς δεύτερη σκέψη ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις, είναι να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό σε σχολικό περιβάλλον, μετά από αυτό στο λύκειο του Πάρκλαντ όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουαρίου του 2018.

Η Χέδερ Μάρτιν (αριστερά), που επιβίωσε του μακελειού στο λύκειο του Κόλουμπαϊν, συζητά με μαθητές του Πάρκλαντ σε μία εκδήλωση υποστήριξης των θυμάτων στη Φλόριντα, έναν χρόνο μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 17 συμμαθητές τους

Η νομοθεσία εγκρίθηκε με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι καθηγητές μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη χρήση των όπλων επί 144 ώρες.

Οι επικριτές του μέτρου τονίζουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όπλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα. Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού.

«Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία», σχολίασε η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο. «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».