549
Λεοντάρι Βοιωτίας το χωριό στις πλαγιές του Ελικώνα, 15χλμ μακριά από τη Θήβα και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Θεσπιές όπου τραυματίστηκε από την αδέσποτη σφαίρα η ατυχη Αλεξία | Facebook

Αγωνία για τη μικρή Αλεξία – «Ηθελα να παραδοθώ αλλά φοβόμουν» λέει ο 54χρονος πιστολέρο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 10:59
Λεοντάρι Βοιωτίας το χωριό στις πλαγιές του Ελικώνα, 15χλμ μακριά από τη Θήβα και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Θεσπιές όπου τραυματίστηκε από την αδέσποτη σφαίρα η ατυχη Αλεξία
|Facebook

Αγωνία για τη μικρή Αλεξία – «Ηθελα να παραδοθώ αλλά φοβόμουν» λέει ο 54χρονος πιστολέρο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 10:59

Στον ανακριτή οδηγείται την Παρασκευή ο 54χρονος βενζινοπώλης που ανήμερα του Πάσχα πυροβολούσε στον αέρα, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες του να σφηνωθεί στο κεφάλι της 8χρονης Αλεξίας, ενώ το παιδί έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γλέντι με τους πυροβολισμούς είχε στηθεί στο Λεοντάρι, γειτονικό χωριό (σε απόσταση περίπου 500 μέτρων) το οποίο χωρίζεται με μία χαράδρα από τις Θεσπιές.

Από τις πρώτες ώρες των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού της μικρής Αλεξίας, οι αστυνομικοί είχαν εστιάσει σε συγκεκριμένα σπίτια του χωριού. Σε ένα από αυτά εντόπισαν μέσα σε γλάστρα τρεις ξεχασμένους κάλυκες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, ήταν από περίστροφο «Μάγκνουμ 357» (το περίστροφο δηλ. που «έδειξε» η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα την οποία έβγαλαν οι χειρουργοί του «Παίδων» από το κεφάλι του άτυχου κοριτσιού).

Επειτα από σειρά προσαγωγών, αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις και κατ’ οίκον έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη, ως υπεύθυνος του τραυματισμού της μικρής, 54χρονος Ελληνας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, ο οποίος βρέθηκε στο Λεοντάρι προσκεκλημένος φίλων για να γιορτάσει το Πάσχα.

Ο 54χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων

Παρά την αγωνία των γονιών της Αλεξίας -που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παίδων», ο 54χρονος πιστολέρο δεν είχε το θάρρος να παρουσιαστεί στις αρχές για να ελεγχθεί το όπλο του. Και σαν να μην έφθανε αυτό, το «φυγάδευσε» με συγγενείς του στην Αθήνα προκειμένου να μην εντοπιστεί κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στο Λεοντάρι.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το περίστροφο βρέθηκε τελικά και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο βενζινοπώλης το κατείχε παράνομα.

Βάσει της βαλλιστικής εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, επιβεβαιώθηκε ότι το εν λόγω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε τη μικρή Αλεξία στο κεφάλι.

«Εχω πίστη το παιδί μου θα τα καταφέρει»

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δεν θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας», δήλωσε στο Star, η μητέρα της Αλεξίας για τη μάχη που δίνει η κόρη της να κρατηθεί στη ζωή.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί ο συλληφθείς σε περιοχή της Βοιωτίας, άλλα δύο κυνηγετικά όπλα και τέσσερις κάλυκες περιστρόφου.

Ο ίδιος ο 54χρονος φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι πυροβολούσε την Κυριακή του Πάσχα: «Πολλοί πυροβολούσαν και πετούσαν βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου μπαλωθιά», φέρεται να υποστήριξε, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε αμέσως στην Αστυνομία όταν έγινε γνωστός ο τραυματισμός της μικρής, ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε.

«Οτανν έμαθα για τον τραυματισμό συγκλονίστηκα και παράλληλα τρομοκρατήθηκα», δήλωσε, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του να στείλει το όπλο στην Αθήνα για να το κρύψουν.

«Εδωσα το όπλο σε κάποιους φίλους και το μετέφεραν στην Αθήνα για να το κρύψουν στο σπίτι μου», ομολόγησε, ενώ ισχυρίστηκε ότι έβλεπε ειδήσεις για την πορεία της υγείας του παιδιού και πως είχε πρόθεση να παραδοθεί.

Αλλά φοβήθηκε…

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...