451
Περισσότερα από 250 ζευγάρια διδύμων ταξίδεψαν στα Τρίκαλα για να γιορτάσουν την ομοιότητά τους | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Γιατί έγινε… φεστιβάλ διδύμων στα Τρίκαλα;

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:28
Περισσότερα από 250 ζευγάρια διδύμων ταξίδεψαν στα Τρίκαλα για να γιορτάσουν την ομοιότητά τους
| REUTERS/Alkis Konstantinidis

Γιατί έγινε… φεστιβάλ διδύμων στα Τρίκαλα;

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:28

Περισσότερα από 250 ζευγάρια διδύμων και αρκετά τρίδυμα βρέθηκαν την Κυριακή στα Τρίκαλα για να πάρουν μέρος στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων.

Εκατοντάδες άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας από λίγων μηνών έως 77 ετών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δύο αδελφών, της Κατερίνας και της Αθανασίας Φάλια, οι οποίες πήραν την πρωτοβουλία εμπνεόμενες από αντίστοιχες εκδηλώσεις άλλων χωρών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ».

Ανά δυάδες και τριάδες, ντυμένοι με όμοια ρούχα, τα αδέλφια έφτασαν από νωρίς στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Τρίκαλα και έβγαλαν μια ομαδική φωτογραφία εκεί, όπου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα έλαβαν χώρα δεκάδες δράσεις: διαγωνισμοί ανά ηλικιακή κατηγορία για δίδυμα που μοιάζουν και δίδυμα που δεν μοιάζουν, ομιλίες επιστημόνων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παιχνίδια και μια μεγάλη ποδηλατάδα διδύμων που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η Κατερίνα και η Αθανασία Φάλια, που διοργάνωσαν τη συνάντηση

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την ανταπόκριση που συναντήσαμε και είμαστε έτοιμες να καθιερώσουμε σε ετήσια βάση τη συνάντηση των διδύμων» δήλωσε η Κατερίνα Φάλια στα «ΝΕΑ». «Από του χρόνου οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και όλα δείχνουν ότι υπάρχουν προοπτικές να εξελιχθεί η συνάντηση σε έναν μεγάλο θεσμό. Η ιδέα ξεκίνησε από όταν ήμαστε μικρές, καθώς πάντα είχαμε την απορία πώς μπορεί να αισθάνονται οι άλλοι δίδυμοι. Πλέον πιστεύουμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταλλάξουμε εμπειρίες».

Η Ειρήνη και η Ελένη Σαντζιλιώτου στη συνάντηση των διδύμων

Στη συνάντηση, έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος της πόλης ως πατέρας διδύμων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο πρώτος Σύλλογος Διδύμων στη χώρα μας ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια στα Χανιά, όπου μόνο το 2011 είχαν γεννηθεί 40 ζευγάρια διδύμων -ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι σχεδόν 34 στις 1.000 κυήσεις σήμερα είναι δίδυμες, ποσοστό που έχει αυξηθεί ραγδαία σε σχέση με τη δεκαετία του ‘80.

Δύο από τα δίδυμα που παραβρέθηκαν στα Τρίκαλα

Μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες συναντήσεις διδύμων στον κόσμο θεωρείται το ετήσιο φεστιβάλ Διδύμων του Οχάιο. Διαγωνισμοί, παρελάσεις, τουρνουά και talent show περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε αυτήν την τριήμερη διοργάνωση που πραγματοποιείται στις αρχές Αυγούστου, οπότε γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Διδύμων, ενώ πολύ δημοφιλείς είναι και οι αντίστοιχες συναντήσεις σε Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, και Ιρλανδία.

Ο Γιώργος και ο Αχιλλέας Μέγας
Η Ιωάννα και η Καλλιρόη Στάμου

 

Ορισμένα από τα ζευγάρια διδύμων στη συνάντηση

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...