344
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος ανάσανε, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές | REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Ανατροπή! Το FBI αθωώνει τη Χίλαρι για τα emails

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2016, 23:45
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος ανάσανε, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές
|REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Ανατροπή! Το FBI αθωώνει τη Χίλαρι για τα emails

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2016, 23:45

Ολα δείχνουν ότι δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, δηλαδή στην ιδανικότερη συγκυρία, το FBI αθωώνει τη Χίλαρι Κλίντον για τα emails από την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Αφού η υπηρεσία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και έντονη κινητοποίηση στο στρατόπεδο της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, όταν ανακοίνωσε ότι ανοίγει νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση, ο διευθυντής του FBI δήλωσε τώρα ότι οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη παράνομης συμπεριφοράς από την πλευρά της Κλίντον».

Στην επιστολή που απηύθυνε προς το Κογκρέσο την Κυριακή ο Τζέιμς Κόμεϊ επεσήμανε ότι το FBI εργάστηκε νυχθημερόν προκειμένου να εξετάσει έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, διαβεβαίωσε ότι εξετάστηκαν όλες οι επικοινωνίες της κυρίας Κλίντον, όσο εκείνη ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν έχουμε μεταβάλλει τα συμπεράσματα που παρουσιάσαμε τον Ιούλιο», διασαφήνισε. Τον Ιούλιο του 2016, ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι οι έρευνες που διεξήχθησαν όταν αποκαλύφθηκε ότι η Κλίντον έστελνε email μέσω ιδιωτικού διακομιστή, χωρίς να διασφαλίζεται το απόρρητο της επικοινωνίας όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ίδια ναι μεν ήταν «απρόσεκτη» αλλά ότι δεν είχε προβεί σε παράνομη πράξη.

Το ζήτημα επανέφερε ξανά το FBI τον περασμένο Οκτώβριο καθώς βρέθηκαν νέα emails στον υπολογιστή του Αντονι Ουάινερ, του πρώην συζύγου μίας από τις συμβούλους της κυρίας Κλίντον. Σε επιστολή που υπέγραψε ο ίδιος ο Κόμεϊ και απέστειλε στους νομοθέτες του Κογκρέσου είχε προαναγγείλει την επανενεργοποίηση των ερευνών στην υπόθεση με αποτέλεσμα να προκαλέσει πανικό στο επιτελείο της Χίλαρι και να δώσει μία ανάσα στον ανθυποψήφιό της, Ντόναλντ Τραμπ.

Εκείνος έσπευσε να σχολιάσει την απόφαση του FBI και να την αποδώσει σε ένα «στημένο σύστημα» που προστατεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών. Αντίστοιχα, το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε την ικανοποίησή του με τις εξελίξεις. Είχαν ήδη γλυκαθεί από μία νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε την Κυριακή η οποία έδωσε ένα προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στη Χίλαρι (44%) επί του Ντόναλντ Τραμπ (44%).

Μένει να φανεί στην επόμενη δημοσκόπηση, ή απευθείας στην επικείμενη κάλπη, πώς θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα η νέα ανακοίνωση του FBI.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...