177
Ο δρ. Αντονι Φάουτσι κατά την ακρόασή του την Τρίτη στη Γερουσία | Greg Nash/Pool via REUTERS

Η νέα προειδοποίηση Φάουτσι: Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα «σούπερ εμβόλιο»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 22:09
Ο δρ. Αντονι Φάουτσι κατά την ακρόασή του την Τρίτη στη Γερουσία
|Greg Nash/Pool via REUTERS

Η νέα προειδοποίηση Φάουτσι: Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα «σούπερ εμβόλιο»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 22:09

Την ανάγκη να θωρακιστούμε έναντι των πιθανών νέων παραλλαγών της Covid επισήμανε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Αντονι Φάουτσι.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τρίτη στη Γερουσία, ο Φάουτσι χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός «σούπερ εμβολίου», το οποίο θα προλάβει την εμφάνιση και άλλων κορονοϊών.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, στο πλαίσιο της αναπόφευκτης συνεχούς εμφάνισης νέων παραλλαγών- γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η σημασία της ανάπτυξης ενός σούπερ εμβολίου για τους κορονοϊούς, συγκεκριμένα ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 και ενάντια σε όλους τους κορoνοϊούς», είπε.

Όπως επισήμανε, οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στο θέμα. Θεωρητικά το εμβόλιο θα ήταν αποτελεσματικό ακόμη και για το κοινό κρυολόγημα.

Οσα είπε ο Φάουτσι έρχονται σε μια συγκυρία όπου ειδικοί διατυπώνουν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της Ομικρον.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΗΠΑ πλησιάζει στο απόλυτο υψηλό των 142.273 νοσηλειών στις 14 Ιανουαρίου 2021, όταν ελάχιστοι ήταν οι εμβολιασμένοι. Τη Δευτέρα 141.385 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με Covid-19 σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Washington Post.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...