222
O Ντεβλέτ Μπαχτσελί | REUTERS/Cagla Gurdogan

Μπαχτσελί: Να κλείσει ο Ιατρικός Σύλλογος γιατί λένε ότι το Turkovac είναι «νερό»!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 18:29
O Ντεβλέτ Μπαχτσελί
|REUTERS/Cagla Gurdogan

Μπαχτσελί: Να κλείσει ο Ιατρικός Σύλλογος γιατί λένε ότι το Turkovac είναι «νερό»!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 18:29

Το τουρκικό εμβόλιο για τον κορονοϊό Turkovac έγινε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του προέδρου Ερντογάν, και του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Μπαχτσελί ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να μπει λουκέτο στον επιστημονικό σύλλογο γιατί οι γιατροί χαρακτήρισαν τον εμβόλιο «απλό διάλυμα».

Το Turkovac έλαβε επείγουσα έγκριση στα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος είχε επισημάνει ότι δεν είχαν κοινοποιηθεί επαρκείς επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο. Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε μάλιστα τους γιατρούς «απατεώνες και ψεύτες», ήταν όμως ο σύμμαχός του που προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

«Η οργάνωση με το όνομα Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος, που είναι το όνειδος της ιατρικής, έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν χρησιμεύει παρά μόνο να δυσφημεί την Τουρκία» δήλωσε ο Μπαχτσελί.

Προχώρησε περισσότερο λέγοντας ότι «αυτός ο οργανισμός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μελέτες Φάσης 1, Φάσης 2 και Φάσης 3 του εμβολίου Turkovac, το οποίο έλαβε έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης, μοιάζει με την παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού».

Και συνέχισε ο εταίρος του Ερντογάν κατά του Ιατρικού Συλλόγου λέγοντας ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένας τέτοιος επαγγελματικός οργανισμός, ο οποίος έχει αποξενωθεί τόσο από τη χώρα του, εξακολουθεί να συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει η μελέτη τριών φάσεων του Turkovac, το να το αρνηθούμε είναι εντελώς ψέμα».

Ρώτησε μάλιστα «αν όχι σήμερα, πότε να κλείσει ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...