161
Ο Ματέο Σαλβίνι μπροστά στο θυροτηλέφωνο της οικογένειας από την Τυνησία | YouTube

Facebook κατά Σαλβίνι: Διαγράφηκε ρατσιστικό του βίντεο ύστερα από διαμαρτυρίες χρηστών

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 14:03
Ο Ματέο Σαλβίνι μπροστά στο θυροτηλέφωνο της οικογένειας από την Τυνησία
|YouTube

Facebook κατά Σαλβίνι: Διαγράφηκε ρατσιστικό του βίντεο ύστερα από διαμαρτυρίες χρηστών

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 14:03

Το Facebook κατέβασε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο Ματέο Σαλβίνι την περασμένη εβδομάδα, το οποίο προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για το ρατσιστικό του περιεχόμενο, «γιατί αποτελεί προτροπή σε μίσος».

Στο βίντεο, που είχε ανεβάσει live, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην Μπολόνια, ο Σαλβίνι χτυπά το θυροτηλέφωνο ιταλοτυνησιακής οικογένειας, ρωτά έναν 17χρονο έφηβο «αν πουλά ναρκωτικά» και του ζητά να ανέβει στο σπίτι του.

Το Facebook, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, έλαβε την σχετική απόφαση έπειτα από διαμαρτυρίες από πολλούς χρήστες που έκαναν αναφορά στο μέσο για το περιεχόμενό του.

Η δικηγόρος του έφηβου δήλωσε ότι με την εξέλιξη αυτή, πάντως, δεν αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια του νέου, ο οποίος σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά κατά του Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκας, πάντως, δεν πτοήθηκε και δήλωσε ότι «θα ξαναέκανε όλη την προεκλογική εκστρατεία στην Εμίλια Ρομάνια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της βραδιάς που χτύπησε το θυροτηλέφωνο της οικογένειας».

Δείτε το επίμαχο βίντεο: