240
Το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ προέκυψε κατόπιν απόφασης του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη | ΕΤΕ

Εθνική Τράπεζα: Δικαστική δικαίωση για τους συνταξιούχους τoυ ΛΕΠΕΤΕ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 13:43
Το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ προέκυψε κατόπιν απόφασης του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη
|ΕΤΕ

Εθνική Τράπεζα: Δικαστική δικαίωση για τους συνταξιούχους τoυ ΛΕΠΕΤΕ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 13:43

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη χρηματοδότησή τους από το ΛΕΠΕΤΕ (λογαριασμό επικούρησης προσωπικού) η οποία έχει  διακοπεί από τον περασμένο Νοέμβριο, δίνει σε περίπου 16.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή αγωγή 360 συνταξιούχων κατά της Τράπεζας.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύεθρος Τύπος», επικαλούμενη τον ομότιμο καθηγητή Κωνσταντίνο Κρεμαλή, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειρίστηκε την επίμαχη υπόθεση, το δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 1896/2018 απόφασή του υποχρεώνει την ETE να καταβάλει άμεσα το σύνολο των μηνιαίων παροχών επικούρησης από τον Νοέμβριο του 2017 έως σήμερα σε έκαστο εκ των συνταξιούχων και μάλιστα νομιμοτόκως από τότε που έκαστο μηνιαίο ποσό κατέστη απαιτητό και ληξιπρόθεσμο και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναγνωρίζεται επίσης ο  ΛΕΠΕΤΕ ως λογαριασμός καθορισμένων παροχών καθώς και το επικουρικό βοήθημα ως μισθολογική εργοδοτική παροχή.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι η θετική έκβαση της υπόθεσης αυτής αναμένεται να επηρεάσει θετικά και την εξέλιξη των υποθέσεων οι οποίες έχουν ήδη εκδικασθεί ή θα εκδικασθούν στο μέλλον και αφορούν στην παροχή του επικουρικού βοηθήματος από το Λογαριασμό Επικούρπσης της Εθνικής Τράπεζας.

Το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ προέκυψε κατόπιν απόφασης του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να διακόψει τη χρηματοδότηση η οποία τα τελευταία έτη ανερχόταν για κάθε συνταξιούχο σε ένα ποσό της τάξεως των 600 ευρώ μήνα.

Η διοίκηση της Εθνικής θα κάνει ό τι είναι δυνατό για να λυθεί το θέμα, δήλωσε από την πλευρά του ο νέος CEO της Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς.