227
Ο τούρκος με τον ρώσο πρόεδρο αγκαζέ στη Σαγκάη | Twitter /Ragıp Soylu

Ερντογάν και Πούτιν αγκαζέ: Επιλύθηκε η διαμάχη για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2022, 18:31
Ο τούρκος με τον ρώσο πρόεδρο αγκαζέ στη Σαγκάη
|Twitter /Ragıp Soylu

Ερντογάν και Πούτιν αγκαζέ: Επιλύθηκε η διαμάχη για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2022, 18:31

Αρκετά κοντά, σαν δύο καλοί φίλοι από τα παλιά, φαίνεται πως είναι ο ρώσος πρόεδρος με τον τούρκο ομόλογο του. Βίντεο από το περιθώριο της 22ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Ουζμπεκιστάν, δείχνει τους δύο πολιτικούς να κρατάνε ο ένας τον άλλον αγκαζέ και να τα λένε.

Για την ακρίβεια, ο Ερντογάν έχει πιάσει αγκαζέ γεμάτος ενθουσιασμό τον Πούτιν, ενώ ο ρώσος ομόλογός του είναι πιο ουδέτερος.

Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία συνήψαν συμφωνία με την οποία θα επιλύεται η διαμάχη για το πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στη νότια Τουρκία, επαναφέροντας στο έργο την τουρκική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του δικτύου NTV και άλλων μέσων ενημέρωσης.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Χθες, Παρασκευή, δύο πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία IC Ictas, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του σταθμού που θα διαχειρίζεται η ρωσική Rosatom, είχε επιστρέψει στη συμφωνία.

Τον περασμένο μήνα, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας κατήγγειλε τη σύμβαση με την IC Ictas κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες παραβιάσεις», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News