216
| Alexandros Michailidis / SOOC

Γερμανικά ΜΜΕ: «Καμία βελτίωση στην ελληνική οικονομική μιζέρια, παρά τη διεθνή βοήθεια»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 09:56

Γερμανικά ΜΜΕ: «Καμία βελτίωση στην ελληνική οικονομική μιζέρια, παρά τη διεθνή βοήθεια»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 09:56

«Σχεδόν καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στο πεδίο της ελληνικής οικονομικής μιζέριας. Παρά τη διεθνή βοήθεια δεν διακρίνεται σχεδόν καμία βελτίωση ».

Αυτό σημειώνει το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναπαράγοντας ανταπόκριση του γερμανικού πρακτορείο ειδήσεων dpa από την Αθήνα για την Deutsche Wele. Το δημοσίευμα εστιάζει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, αναφέροντας ότι αυτές ανέρχονται σε περίπου 5,6 δισ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει, το κράτος «μπόρεσε μεν να πληρώσει το Νοέμβριο έπειτα από μια χρηματοδοτική ένεση του Eurogroup δύο δισ. ευρώ, αλλά τα χρέη αυξάνονται ξανά. Κυρίως στο σύστημα υγείας συσσωρεύονται διαρκώς νέες υποχρεώσεις. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να πληρώσουν τους προμηθευτές και τις φαρμακευτικές εταιρείες, εξαιτίας περικοπών στον κρατικό προϋπολογισμό». Το δημοσίευμα ασχολείται και με το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους των φορολογούμενων προς το κράτος, κάνοντας λόγο για ποσό 94 δισ. ευρώ.

Εκτός αυτών, έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 100 δισ. ευρώ, γράφει από την πλευρά της η διαδικτυακή έκδοση της Bild, επικαλούμενη αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Όπως σημειώνει, «η κατάσταση οξύνεται εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των καλά καταρτισμένων που μεταναστεύουν: Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μόνο το 2015 περισσότεροι από 44.000 χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα», η οποία έχει, όπως επισημαίνει η Bild, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...