419
Πάνος Καμμένος και Νίκος Βούτσης στα υπουργικά έδρανα. Ο υπ. Αμυνας διαφώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής | SOOC

Καμμένος εναντίον Βούτση για την Ορθοδοξία…

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 15:05
Πάνος Καμμένος και Νίκος Βούτσης στα υπουργικά έδρανα. Ο υπ. Αμυνας διαφώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής
|SOOC

Καμμένος εναντίον Βούτση για την Ορθοδοξία…

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 15:05

Προβληματισμό προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η ανοιχτή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στο Νίκο Βούτση με αφορμή τις δηλώσεις περι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής. Δηλώσεις που, εκτός από το ρήγμα στην κυβέρνηση, προκάλεσαν και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Ολα ξεκίνησαν από τη δήλωση του Νίκου Βούτση, κατά την οποία επισήμανε ότι «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”». «Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας» προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να αντιδράσει με ένα tweet.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να μιλήσει για παραλήρημα:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

» Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επικρίνει τον κ. Γαβρόγλου για τις δηλώσεις του σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για το θέμα που προέκυψε με την στρατιωτική θητεία του, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας» από την πλευρά του υπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

» Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

» Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

» Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Βενιζέλος: «Γλυκομίλητα ολοκληρωτικές οι δηλώσεις Γαβρόγλου»

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την επιβολή κανόνων στα ΑΕΙ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος επισήμανε ότι «η άποψη Γαβρόγλου ότι ο υπουργός επέβαλε “ακαδημαϊκούς” κανόνες στα ΑΕΙ, λυπούμαι αλλά είναι γλυκομίλητα ολοκληρωτική. Δεν κατανοεί τα όρια της εποπτείας του κράτους και το σύγχρονο περιεχόμενο της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...