228
Η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού όπως θα διαμορφωθεί | .

Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό συμφώνησαν Μητσοτάκης και Λάτσης

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 16:44
Η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού όπως θα διαμορφωθεί
|.

Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό συμφώνησαν Μητσοτάκης και Λάτσης

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 16:44

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σπύρο Λάτση, βασικό μέτοχο της Lamda Development.

Η συνάντηση κράτησε 1,5 ώρα και πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο.

Συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ το ζήτημα τέθηκε και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είναι να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής μέχρι το τέλος του 2019.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει αναφερθεί στην επίσπευση των διαδικασιών με τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που πρόκειται να εκδοθούν έως τις 10 Αυγούστου. Αυτές αφορούν τη ζώνη ανάπτυξης, τη ζώνη πολεοδόμησης -αποτελεί βασικό στοιχείο για τους επενδυτές που διεκδικούν την άδεια του καζίνο- και την ΚΥΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο, η οποία είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να τροποποιηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...