269
| Youtube

Αδωνις: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι τα τέλη του 2019

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 12:39

Αδωνις: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι τα τέλη του 2019

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 12:39

Στην εκτίμηση ότι οι μπουλντόζες θα μπουν επιτέλους στην έκταση του πρώην αεροδρομίου μέχρι τα τέλη του έτους, προκειμένου να ξεκινήσει το μεγαλεπήβολο project του Ελληνικού, προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι όροι της επένδυσης δεν πρόκειται να αλλάξουν υπέρ ή κατά της Lamda Development, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός αναγνώρισε τις δυσκολίες, ωστόσο τόνισε ότι η επένδυση θα προχωρήσει.  Κομβικό σημείο -όπως σημείωσε- είναι η έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), προκειμένου να τρέξει ο διαγωνισμός για το καζίνο, με τον κ. Γεωργιάδη να εκτιμά ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου.

Τη Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τη συντονίστρια της προηγούμενης κυβέρνησης για το Ελληνικό Πέτη Πέρκα για τις προσπάθειες που κατέβαλε για το θέμα, παράλληλα όμως, άφησε υπαινιγμούς για αντιστάσεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δημόσιες υπηρεσίες που δεν έβγαζαν πριν απόφαση, τώρα υπογραφούν και το project  του μητροπολιτικού πάρκου προχωρά γρήγορα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης καυτηρίασε και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται 20 θέσεις κάτω από τη Ρουάντα στις επενδύσεις, στην 72η θέση, στον κατάλογο Doing Business.

Aπάντηση είχε και για τον επικεφαλής τη Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, και τον απίθανο ισχυρισμό του  ότι «οι ουρανοξύστες (σ.σ. που πρόκειται να κατασκευαστούν στο Ελληνικό) εμποδίζουν τον αέρα από την θάλασσα».

Αφού έδειξε φωτογραφίες από το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη το γεγονός  ότι  «το  Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο, που έχουν ουρανοξύστες, είναι οι τρεις πιο σεισμογενείς πόλεις του πλανήτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...