284
Η Ιερά Σύνοδος, σε συνεδρίασή της τον Ιούνιο | Intimenews

Μεσαιωνική απόφαση από την Ιερά Σύνοδο με «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού» κατά των αμβλώσεων!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 14:49
Η Ιερά Σύνοδος, σε συνεδρίασή της τον Ιούνιο
|Intimenews

Μεσαιωνική απόφαση από την Ιερά Σύνοδο με «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού» κατά των αμβλώσεων!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 14:49

Σε μία ακόμα απόφασή της, που θυμίζει Μεσαίωνα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθιέρωσε ημέρα κατά των αμβλώσεων, την οποία ονόμασε ημέρα αφιερωμένη «στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει ημερομηνία 9 Ιουλίου 2019, η απόφαση για την καθιέρωση της πρώτης Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρας αφιερωμένης στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού, έρχεται σε συνέχεια επιστολής που είχε λάβει η Ιερά Σύνοδος από το «Κίνημα υπέρ της ζωής και εναντίον των εκτρώσεων “Αφήστε με να ζήσω”».

Η εγκύκλιος μάλιστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης οργάνωσης, στις 24 Ιουλίου.

Η «μεσαιωνική» εγκύκλιος

Στην ιστοσελίδα του «Αφήστε με να ζήσω», αναφέρεται:

«Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα  Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού.

Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που έχει ως αποκλειστική θεματολογία την καταδίκη των εκτρώσεων μέσω θρησκευτικών επιχειρημάτων, φιλοξενείται αρθρογραφία για τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν θα πρέπει να προχωρά σε άμβλωση. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η άμβλωση δεν ενδείκνυται ούτε σε περιπτώσεις όπου κινδυνεύει η υγεία της μητέρας, αλλά ούτε και σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα μένει έγκυος ύστερα από βιασμό.

Πέρυσι, η οργάνωση είχε διοργανώσει μαζί με θρησκευτικά σωματεία ημερίδα κατά των αμβλώσεων, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με παρόντα μάλιστα και τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News