190
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Επίσημο: Χωρίς μάσκα από την Πέμπτη στους εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 18:33
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη
|ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Επίσημο: Χωρίς μάσκα από την Πέμπτη στους εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 18:33

Τέλος μπαίνει στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ., η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός ή συνωστισμός.

Επίσης, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ισχύει:

  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας.
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Aλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφάνειας, με ελεγχόμενη είσοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...