281
Ενταση στον χώρο της εκδήλωσης | Intimenews/ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση με ομιλητή τον Γαβρόγλου

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 07:33
Ενταση στον χώρο της εκδήλωσης
|Intimenews/ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση με ομιλητή τον Γαβρόγλου

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 07:33

Ενταση προκλήθηκε την Κυριακή στο 2ο Λύκειο Συκεών στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από προγραμματισμένη εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θέμα το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ωστόσο η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, αλλά και σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων, προσπάθησαν να μεταβούν στο Λύκειο για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του υπουργείου.

Στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας που δεν τους επέτρεπαν την πρόσβαση και, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν, οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Η ένταση αργότερα εκτονώθηκε όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Αρκετά πιο μακριά από το σχολείο είχε συγκεντρωθεί μία ομάδα μελών της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

«Καλέσαμε σήμερα τον κ. Γαβρόγλου, στο Β’ Λύκειο Συκεών, όπου είχαμε καλέσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό από τα τέσσερα Γυμνάσια και τα τρία Λύκεια των Συκεών με σκοπό να μας ενημερώσει, αλλά και να ενημερωθεί ο ίδιος για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Συκεών, Πέτρος Συριόπουλος.

«Δυστυχώς οι συνθήκες που επικράτησαν, από τη μια πλευρά με ΜΑΤ και ακραίες οργανώσεις από την άλλη, δεν ξέρω τί ακριβώς συνέβη, δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή της εκδήλωσης» τόνισε ο κ. Συριόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Από την πλευρά των όσων διαμαρτύρονταν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς δήλωσε: «Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στον υπουργό. Η προσπάθεια να γίνει μία συζήτηση μεταξύ τους στο τέλος ματαιώθηκε με ευθύνη και των διοργανωτών».