272
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος | Nick Paleologos / SOOC

Επανεμφάνιση Παυλόπουλου με αυστηρό μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 10:15
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
|Nick Paleologos / SOOC

Επανεμφάνιση Παυλόπουλου με αυστηρό μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 10:15

Μολονότι δεν συνηθίζεται απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει δημόσιες παρεμβάσεις, ο Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε σε ένα  μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία βρίσκεται διχασμένη απέναντι στο ποια θα είναι η κοινή αντίδραση στην κρίση του κορονοϊού. 

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παυλόπουλος έκανε μια δημόσια δήλωση, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και να αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Ανθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως ενώνει την φωνή του με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και τόνισε ότι «ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα να αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια».

«Κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις αισθάνομαι, ως Ελληνας και ως Ευρωπαίος Πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω την φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου Προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και την μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωσή του.