516
H βασίλισσα με τη Μέγκαν Μαρκλ, σε κοινή τους εμφάνιση, πριν από τρία χρόνια | Reuters

«Ενθουσιασμένη» η Ελισάβετ με τη μικρή Λίλι

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 11:03
H βασίλισσα με τη Μέγκαν Μαρκλ, σε κοινή τους εμφάνιση, πριν από τρία χρόνια
|Reuters

«Ενθουσιασμένη» η Ελισάβετ με τη μικρή Λίλι

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2021, 11:03

Τη μεγάλη χαρά της για τη γέννηση της δισέγγονής της Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα, το δεύτερο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, όπως και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, συνεχάρησαν το ζευγάρι για το χαρμόσυνο γεγονός στα social media.

«Είναι ήδη στο σπίτι στο Μοντεσίτο με το κοριτσάκι τους», δήλωσε φίλη τους αποκλειστικά στο περιοδικό Us Weekly. «Ο Aρτσι λάτρεψε τη μικρή αδελφή του κατά την άφιξή της στο σπίτι. Την κράτησε με τη βοήθεια των γονιών του και της έδωσε πολλά φιλιά».

Η Mέγκαν γέννησε ένα κοριτσάκι την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 11:40 π.μ., βάρους 3,4 κιλών, με τη φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού του Σάντα Μπάρμπαρα Κότατζ στην Καλιφόρνια. Ο Χάρι ήταν παρών στον τοκετό.

Το νοσοκομείο αυτό είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1888 από μια ομάδα 50 γυναικών και έχει 2.400 γεννήσεις ετησίως, με κόστος έως και 20.000 λίρες. Βρίσκεται στο κέντρο της Σάντα Μπάρμπαρα, πέντε λεπτά από το σπίτι του ζεύγους, και είναι ένα αρχοντικό με ισπανικό αποικιακό στιλ.

Δημοσιογραφικό συνεργείο έξω από το νοσοκομείο Σάντα Μπάρμπαρα Κότατζ – REUTERS/Daniel Dreifuss

Η βασίλισσα είχε ενημερωθεί για το όνομα από τον εγγονό της πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Το κοριτσάκι θα το φωνάζουν Λίλι. Το Λίλιμπετ ήταν το χαϊδευτικό όνομα της Ελισάβετ, όταν ήταν μικρή, καθώς δεν μπορούσε να πει ολόκληρο το όνομά της. Το Λίλιμπετ άρεσε στον παππού της, και έτσι τη φώναζε ο ίδιος, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’. Από τότε, έμεινε στην οικογένεια, όπως αναφέρει το BBC.

Η Νταϊάνα, αν ζούσε, θα γινόταν 60 ετών τον επόμενο μήνα.

Το νέο μωρό είναι το 11ο εγγόνι της βασίλισσας και το πρώτο που γεννήθηκε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αξιωματούχοι των ανακτόρων δεν γνώριζαν ότι το μωρό γεννήθηκε, μέχρι την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος βλέπουν για πρώτη φορά τον Αρτσι, στο παλάτι. Στα δεξιά της Μέγκαν, η μητέρα της – Chris Allerton – copyright SussexRoyal

Η Λίλι είναι όγδοη στη διαδοχή του βασιλικού θρόνου και δικαιούται να γίνει πριγκίπισσα και ο Αρτσι πρίγκιπας, όταν πεθάνει η βασίλισσα και τη διαδεχθεί ο Κάρολος. Ο πρίγκιπας Αντριου, ο οποίος γεννήθηκε ως δεύτερος στη σειρά, κατεβαίνει στην ένατη θέση.

Ο πατέρας της Mέγκαν, Tόμας, έστειλε όλη του την αγάπη και τις καλύτερες ευχές του για τη γέννηση της εγγονής του.

Το γραφείο του ζευγαριού ενθάρρυνε όποιον θέλει να στείλει δώρο, να κάνει δωρεές σε οργανισμούς που βοηθούν εργαζόμενες μητέρες και κορίτσια.

Στην ιστοσελίδα του ζεύγους, Archewell, ο Χάρι και η Μέγκαν ανήρτησαν τις ευχαριστίες τους: «Στις 4 Ιουνίου, μας ευλόγησε ο ερχομός της κόρης μας, Λίλι. Είναι ακόμα περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε και είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη και τις προσευχές που μας στείλατε από όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε για την καλοσύνη σας και τη στήριξή σας αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο για την οικογένειά μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...