308
| INTIMEnews

Ενοχος ο Λιγνάδης για δύο βιασμούς – 12ετή κάθειρξη ζήτησε ο εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 12:33
|INTIMEnews

Ενοχος ο Λιγνάδης για δύο βιασμούς – 12ετή κάθειρξη ζήτησε ο εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 12:33

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο από τις τέσσερις κατηγορίες βιασμού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο αθώωσε κατά πλειοψηφία τον σκηνοθέτη λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση του πρώτου καταγγέλλοντος, καθώς και του τρίτου καταγγέλλοντος, ο οποίος τον είχε μηνύσει για βιασμό αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει την καταγγελία του.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Παναγιώτα Γιούπη, ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για δύο βιασμούς σε βάρος ανηλίκων.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2, για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011, και επίσης ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3, για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2015. Η μειοψηφία για την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας δικαστής οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Ακολούθησε η υποβολή αιτημάτων από την πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε η υπεράσπιση.

Επί των ποινών ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών που θα επιβάλει το δικαστήριο για κάθε πράξη βιασμού για την οποία κρίθηκε ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...