552
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην πολυκατοικία όπου έγινε η ληστεία. | INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σεσημασμένοι οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2017, 13:54
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην πολυκατοικία όπου έγινε η ληστεία. | INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σεσημασμένοι οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2017, 13:54

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό ληστών ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας στο Παλαιό Φάληρο, έπειτα από πληροφορίες για απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα.

Ενας από τους ληστές σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, δύο άτομα συνελήφθησαν και ένα άλλος εκ των συνεργών καταζητείται.

Σύμφωνα με  όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες μπήκαν νωρίτερα σε διαμέρισμα όπου κατοικεί ζευγάρι ηλικιωμένων, στην οδό Μουσών. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί (σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν κάμερες στο διαμέρισμα) και άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που μετέβη στο σημείο και απέκλεισε τον χώρο.

Δύο από τους δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, ωστόσο ένας εγκλωβίστηκε κάπου και έπεσε από τον έβδομο όροφο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Γεωργιανός και ένας Αρμένιος, ενώ αναζητείται ο τέταρτος συνεργός, που είναι πιθανόν να κρύβεται σε διαμέρισμα στην πολυκατοικία.

Βρέθηκε ακόμη μια σακούλα με χρυσαφικά και ένα πιστόλι στο διαμέρισμα των ηλικιωμένων, στους οποίους εισέβαλαν αρχικά. Στο ίδιο διαμέρισμα εντοπίστηκε δεμένη και φιμωμένη η κάτοικος του διαμερίσματος.

Ο ύποπτος που διαφεύγει θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς οπλοφορεί. Πάνω από 100 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Σε λίστα επικίνδυνων ελεύθερων κακοποιών οι ποινικοί στo Παλαιό Φάληρο

Ενας 41χρονος Μολδαβός που είχε δολοφονήσει, τον Μάρτιο του 2007, στην οδό Θεοτόκη στην Καλλίπολη του Πειραιά, έναν 40χρονο κοσμηματοπώλη και έναν 64χρονο περαστικό είναι ο ληστής που σκοτώθηκε, πέφτοντας από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Οπως μετέδωσε tovima.gr, συνεργός του στην απόπειρα ληστείας ήταν μέλος 15μελούς συμμορίας ρώσων και γεωργιανών κακοποιών που είχε δημιουργηθεί τον Νοέμβριο του 2008 και είχε προχωρήσει σε 25 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών με πρωταγωνιστή μεγαλοποινικό με το ψευδώνυμο «Ιορδάνης». Ανάμεσα σε αυτές τις ληστείες και εκείνη χρηματαποστολής του καζίνο της Πάρνηθας με λεία δύο εκατ. ευρώ!

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κακοποιός όταν είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2011 στο Κερατσίνι, ύστερα από ληστεία στα ΕΛΤΑ με λεία περίπου 400.000 ευρώ, είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ετοίμαζε μακελειό με την χρήση οκτώ χειροβομβίδων και καλάσνικοφ. Προκειμένου να αποφύγει, μαζί με άλλους συνεργούς τον αστυνομικό κλοιό και ενώ επιχειρείτο έφοδος των ΕΚΑΜ. Κι όλα αυτά λίγους μήνες μετά την επίθεση (τον Μάρτιο του 2011) Ρωσοπόντιων που σκότωσαν δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στου Ρέντη.

Κι οι δύο εμπλεκόμενοι στην ληστεία του Παλαιού Φαλήρου παρότι είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις ήταν εκτός, με βάση ευεργετικές διατάξεις νόμων. Κι οι δύο ήταν σε λίστα περίπου 150 ατόμων που είχε τεθεί υπόψιν των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι από σωφρονιστικά καταστήματα και ελλόχευε ο κίνδυνος να επανέλθουν στην εγκληματική δράση.

Η ληστεία με πρωταγωνιστή τον νεκρό πια Μολδαβό κι έναν ομοεθνή του είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 8ης Μαρτίου 2007, όταν οι δύο αλλοδαποί άρχισαν μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών – ο ένας με βαριοπούλα κι ο άλλος κρατώντας πιστόλι – να σπάνε τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου. Τότε ο 40χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου έβγαλε όπλο που κατείχε νόμιμα από το συρτάρι του γραφείου του κι άρχισε να πυροβολεί τους κακοποιούς στα πόδια. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρός ο κοσμηματοπώλης αλλά κι ο 64χρονος περαστικός που έσπευσε να τον βοηθήσει όταν είχε τραυματισθεί βαριά από τους πυροβολισμούς κακοποιών. Οι δύο Μολδαβοί ελαφρά τραυματισμένοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Παρ ότι ο 41χρονος κατηγορείτο για δύο εν ψυχρώ δολοφονίες αφέθηκε ελεύθερος το 2015 από τις φυλακές Αλικαρνασσού και φαίνεται να επέστρεψε στη εγκληματική δράση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...