246
Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί ή παραιτηθεί, οι ΑΝΕΛ παύουν να έχουν ΚΟ | IntimeNews

Ενα βήμα πριν τη διάλυση οι ΑΝΕΛ – Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 19:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/02/2019 21:40
Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί ή παραιτηθεί, οι ΑΝΕΛ παύουν να έχουν ΚΟ
|IntimeNews

Ενα βήμα πριν τη διάλυση οι ΑΝΕΛ – Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2019, 19:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/02/2019 21:40

Αρνητική είναι τελικά η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για το άρθρο 15 παράγραφος 2.

Ειδικότερα, η ερμηνεία που δίνει είναι ότι για την ύπαρξη Κοινοβουλευτικής Ομάδας χρειάζονται 5 βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα (θυμίζουμε ότι ο κ. Φωκάς είχε εκλεγεί με την Ενωση Κεντρώων προτού μεταπηδήσει στους ΑΝΕΛ).

Αυτό σημαίνει ότι αν ο κ. Παπαχριστόπουλος αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ, η κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου θα διαλυθεί και o ίδιος θα χάσει όλα τα προνόμια που προκύπτουν από τη θέση του αρχηγού κόμματος στη Βουλή.

Η τελική απόφαση -καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο απλώς εκφέρει γνώμη- θα ληφθεί αύριο, Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, οπότε και θα συγκληθεί εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη πάντως, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν θα διαφοροποιηθεί η απόφαση του κ. Καμμένου σχετικά με την απομάκρυνση του κ. Παπαχριστόπουλου.

Καμμένος: Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

H πρώτη αντίδραση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ήρθε με μια «πύρινη» ανάρτηση στο twitter. Ο Πάνος Καμμένος κατηγορεί την «κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων» κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, για εθνική προδοσία της Μακεδονίας.

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων» έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...