167
Φιαλίδιο με το εμβόλιο για τον κορονοϊό της AstraZeneca (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Clodagh Kilcoyne

ΕΜΑ: Μέχρι την Πέμπτη τα νεότερα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 16:58
Φιαλίδιο με το εμβόλιο για τον κορονοϊό της AstraZeneca (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Clodagh Kilcoyne

ΕΜΑ: Μέχρι την Πέμπτη τα νεότερα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 16:58

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ) που αφορά τη νεότερη αξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca αναφορικά με την ύποπτη πρόκληση θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Σε ανακοίνωση που απέστειλε η EMA στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), διευκρινίζει ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων.

Η ανακοίνωση στην ουσία διαψεύδει στέλεχος της ΕΜΑ, το οποίο δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα ότι εκτιμά κατά την προσωπική του άποψη πώς υπάρχει σύνδεση του εμβολίου με τον σχηματισμό θρόμβων.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της EMA.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι η απόφαση για το θέμα, μετά την εξέταση όλων των νεότερων δεδομένων, θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή σε στενή επαφή βρίσκεται η Κομισιόν με την ΕΜΑ, όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Η κυρία Κυριακίδου επισήμανε επίσης ότι η αξιολόγηση αναμένεται αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...